2024. április 27., szombat
99. Jégkorong-vb

A nyelvrokonok fölénye

A szlovákok, a kanadaiak és a franciák után a magyar válogatott a nyelvrokon finnektől is kikapott az Oroszországban zajló 99. jégkorong-vb-n. Ezúttal sem remény, sem esély nem volt, bár a magyar csapat 36 percen át, Atta Ohtamaa találatáig állta a sarat, s a lehetőséget az esetleges javításra a hátralevő, az amerikaiak, a fehéroroszok és a németek elleni találkozókon kell majd keresni. A finn ezzel az egyetlen csapat maradt a mezőnyben, amely az első négy fordulóban valamennyi meccsét megnyerte, s az este csatlakozhatott hozzájuk Kanada is. Ebben a nyolcasban e két válogatott már negyeddöntősnek tekinthető, a további két helyért ötös hajrá lesz, hisz a Szlovákia felett 0:2-ről aratott sikerrel a fehéroroszok sem esélytelenek. Az A csoportban szorosabb a csata, az élen Csehország és Svédország állnak, az este az oroszok is felzárkózhattak, a továbbjutásra pedig még Svájc a legesélyesebb. A helvétek egy győzelem mellett három találkozón is döntetlent játszottak, vagyis rendes játékidőben még egyszer sem kaptak ki. E csoportban az eddigiek során már ötször kellett hosszabbítást játszani.

KOSÁRLABDA

Obradović 16. négyes döntője

A Fenerbahçe–Laboral és CSZKA–Lokomotiv mérkőzésekkel kezdődik meg ma Berlinben a kosárlabda-Euroliga négyes döntője. A törökök megismételték a tavalyi eredményt, és az idén először lehetnének döntősök, a magyar Hanga Ádámot is szerepeltető Laboral viszont 2008 óta először jutott el a zárótornára, korábbi négy esetben kétszer döntőt veszítettek. A Miloš Teodosićot is felvonultató CSZKA-nak hat titulusa van, a Lokomotiv pedig újonc az Euroliga zárószakaszában, és esélyüket abban látják, hogy a verseny idei menetében a legjobb védelmük volt, hisz meccsenként átlagosan csak 65 pontot kaptak. A négyes döntő legtrófeásabb résztvevője Željko Obradović, aki 16. alkalommal szerepel, és nyolc titulust nyert. A mai meccsek győztesei vasárnap vívják a serlegmeccset.

NBA LIGA

Nyert a címvédő

A Golden State címvédő csapata nyerte a Portland elleni 5. mérkőzést, és 4:1-es összesítéssel jutott be az NBA liga rájátszása nyugati főcsoportjának döntőjébe, amelyben az Oklahoma–San Antonio párharc győztese lesz az ellenfele. A Golden State győzelméből Klay Thompson 33 ponttal vette ki a részét, Stephen Curry pedig a meccs utolsó hét pontját dobta. Keleten a Toronto 3:2-re vezet a Miami ellen, amely a 6. találkozó vendéglátója lesz.