2024. április 27., szombat
Focimix

Elúszni látszik a BL Manchester vörös felében

A Manchester United csapata hátrányba került, majd fordított, de végül 3:2-re kikapott a West Ham vendégeként, így ahelyett hogy megelőzte volna a 4. helyen tanyázó városi riválisát, hátránya kétpontosra nőtt mögötte, és csak akkor érhet oda a BL-selejtezőt érő pozícióra, ha az utolsó fordulóban vasárnap nyer a Bournemouth ellen, miközben a City nem győzi le a Swansea-t idegenben.

Nem csak előre kell azonban figyelniük Louis van Gaaléknak, hiszen a WHU a mostani győzelemmel egy pontra megközelítette őket, de elméletileg még a Southamptonnak és a Liverpoolnak is van esélye megcsípni az Európa-liga-indulást érő 5–6. hely valamelyikét – sőt, a Liverpool még a BL-be is bejuthat, amennyiben megnyeri a Sevilla elleni Európa-liga-finálét.

A hazaiak ezen a mérkőzésen búcsúztak el a 35 ezer férőhelyes Boleyn Groundtól, a következő idényt már új otthonukban, a 60 ezres befogadóképességű Olimpiai Stadionban kezdik meg a Kalapácsosok. A mérkőzést megelőzően botrányos jelenetek zajlottak le, a West Ham drukkerei megdobálták a vendégek buszát, a vandálok miatt a mérkőzés kezdési időpontját 20.45-ről 21.30-ra módosították, az MU holland mestere ki is emelte meccs utáni értékelésében az eseményeknek a csapatára tett hatását: „Egyszerűen nem tudtuk feldolgozni a találkozó előtti eseményeket. Én már hozzászoktam ezekhez, de a játékosaim még nem láttak ilyet, ez befolyásolta őket… Egy biztos! Továbbra sem mondunk le a Bajnokok Ligája-indulást érő helyről.”

Zágrábi Dinamo: 14

A zágrábi Dinamo 14. alkalommal hódította el a horvát kupát, a keddi fináléban 2:1 arányban diadalmaskodott a koprivnicai Slaven felett: Marko Pjaca góljára még volt válasza az ellenfélnek, Marko Rogéra már nem. A Dinamo 19. alkalommal szerepelt a fináléban, legutóbbi tizenegy döntőjéből csak egyet vesztett el. A fővárosi együttes a bajnokság után a kupában is megvédte címét, története során már tizedszer duplázott.

Előnyösebb szerződést kínálnak Ranierinek

A Leicester City tulajdonosai minden követ megmozgatnak azért, hogy a Premier League-et óriási meglepetésre megnyerő keretét egyben tartsák, de a sikerkovács olasz edzőhöz, Claudio Ranierihez is ragaszkodnak, ezért a közeljövőben egy új, a jelenleginél jobb feltételeket tartalmazó szerződést kínálnak fel neki. Aiyawatt Srivaddhanaprabha, a klub alelnöke a szigetországi sajtó képviselőinek beszélt a vezetőség terveiről. Hangsúlyozta, Ranieri szenzációs munkájáért megérdemli, hogy a mostani, még két évre szóló szerződésénél jobbat kapjon. „A szezon végén leülünk, és a tárgyalásokon hosszú távú megoldást kínálunk majd. Szeretem, ha a nekem dolgozó emberek boldogok, és élvezik a munkájukat” – mondta a Leicester City milliárdos thaiföldi tulajdonosának fia. Az alelnök azt is kijelentette, hogy a vezetőség mindent elkövet azért, hogy a jelenlegi játékoskeretet egyben tartsa – habár tisztában vannak vele, hogy akaratuk ellenére a húzóemberek közül valaki távozhat a nyáron –, egyúttal Ranierivel, illetve a csapat játékosmegfigyelőivel egyeztet a lehetséges új igazolásokról. Mint hangsúlyozta, egyértelmű cél, hogy erősödjön a csapat.