2024. május 4., szombat

Lovas Ildikó lesz David Albahari vendége Zágrábban

Zágrábban látja vendégül Lovas Ildikó vajdasági írót, Mark Kingwell kanadai filozófust és Marc Quaghebeur belga költőt David Albahari, az egyik legjelentősebb kortárs szerb író Az író naplója elnevezésű program keretében. A rendezvényre május 10-e és 13-a között kerül sor, a szervező pedig a zágrábi Kulturtreger kulturális egyesület, valamint a Booksa klub.

A Kulturtreger a szerbiai, macedóniai, németországi és horvátországi partnereivel közös projektet valósít meg, amelynek egyik szegmense Az író naplója, amelyet David Albahari vezet, és olyan irodalmárokat, kritikusokat, irodalomelméleti szakembereket hív meg, akiknek – mint a program kapcsán a horvát sajtóban már megjelent – munkásságát szempontjai szerint fontosnak tartja.

Eddig Alberto Manguel argentin származású kanadai irodalmárt, Andreasa Breitenstein svájci irodalomkritikust, Ajla Terzić boszniai irodalmárt és kritikust, valamint Rumena Bužarovska macedón irodalmárt hívta meg, hogy a Booksa irodalmi klubban és más helyszíneken beszélgessen el velük olyan témákról, amelyek őt és a közönséget is foglalkoztatják.