2024. április 27., szombat

Mindenki jetit lát egy kazahsztáni faluban (VIDEÓ)

Több szemtanú állítja, hogy találkozott a mitológiai lénnyel, a kazahsztáni tévé felvette a lábnyomokat is

Egy jeti tartja rémületben az Altaj-hegység lábánál fekvő kazahsztáni falu lakóit. A jeti, mint azt mondják, jószágot lop el tőlük, de nem ez a legnagyobb gond – gyermekeik életét sokkal jobban féltik. A legutóbb az egyik falubeli földműves találkozott a lénnyel, állítása szerint az istállóban kerültek szembe egymással, a jeti éppen birkát lopott.

– Furcsa hangokat hallottam az istállóban, ezért elmentem, hogy megnézzem, mi történik ott. Mikor megláttam, elnémultam a rémülettől, két méternél is magasabb volt, hosszú kezekkel, egész testét szőr fedte. Elvitte a birkát, átugrotta a kerítést és a hegyek felé szökött – számolt be a falusi gazdaság tulajdonosa, aki annyira megrémült, hogy az éjszakát a rendőrállomáson akarta tölteni.

Másnap a falubeliek csoportosan keresni kezdték a jetit, nyomára azonban nem bukkantak, csupán lábnyomokra leltek, amit a televízió stábja is rögzített.

Nemrégiben hegymászók is találkoztak a jetivel, egyikük, Szergej Juskov arról számolt be, hogy egy három méteres teremtésről van szó, amelyik nagyon hasonlít az emberekre, csak sokkal nagyobb és erősebb.

Alekszandr Zsdankó zoológus is azt állítja, hogy látta már a jetit, egy turistacsoporttal kirándult, amikor a lény a sátrak körül kóborolt, s mikor észrevette, furcsa hangos kiáltást hallatott és pánikot keltett a táborban.