2024. április 26., péntek

A civilek támogatása

A kishegyesi helyi közösség két beruházáson keresztül támogatja a civil szervezeteket

A hétvége a szavazás jegyében telt, de természetesen emellett is történtek jelentős dolgok, például Kishegyesen a helyi közösség tanácsának elnöke, Szűgyi István és Mohácsi Zoltán, Kishegyes község alpolgármestere két beruházást adott át a rendeltetésének. Szűgyi arról számolt be lapunknak, hogy Galambászotthonban szükségessé vált egy új toalett létesítése.

Szűgyi és Mohácsi átadták az új fűnyírót a labdarúgóklubnak (Lakatos János felvétele)

Szűgyi és Mohácsi átadták az új fűnyírót a labdarúgóklubnak (Lakatos János felvétele)

– A helyi közösség tanácsának határozata értelmében a Szivárvány utcában lévő Galambászotthonban egy nélkülözhetetlen beruházás történt. A helyi közösség a helyi járulékból finanszírozta egy új vizesblokk, pontosabban korszerű toalett kialakítását az otthon nagytermében. Erre azért volt szükség, hogy a téli időszakban is kulturált körülmények között lehessen használni, és ne legyen kitéve fagyáskároknak. Az előző toalett az otthon épületén kívül volt, s ezért télen nem volt megoldva a fűtése. A beruházás értéke 170 ezer dinár – mondta el Szűgyi, majd arról is szólt, hogy az új vizesblokkban van egy angolvécé, egy piszoár és egy mosdó. A Galambászotthon közösségi termét több civil szervezet is használja.

A helyi közösség második beruházása, amit a hétvégén adtak át, egy önjáró fűnyíró. Ezt a labdarúgópálya és a környékének karbantartására vették, monda el Szűgyi.

– Évek óta küszködtünk vele, hogy hol van fűnyíró, hol nincs fűnyíró, amivel karban lehet tartani a labdarúgópályát. A régi gép gyakran tönkrement, ette az olajat, és többször volt hibás, mint amennyiszer használni lehetett. Elérkezettnek láttuk az időt, hogy egy új és komolyabb fűnyírót vegyünk. Ezzel megteremtődött a feltétel a rendszeres fűnyírásra, ami talán hozzájárul ahhoz, hogy a kishegyesi labdarúgók is jobb eredményeket érjenek el. A beruházás értéke mintegy 60 ezer dinár – nyilatkozta Szűgyi, majd arról is szólt, hogy a helyi közösség más módokon is támogatja a kishegyesi labdarúgóklub működését. Pl. a futballpálya gondnoka a helyi közösség támogatásával tud a pálya melletti gondnokházban lakni, cserébe pedig karbantartják a pályát és környékét.