2024. április 26., péntek
ASZTALITENISZ

Veretlen bajnokcsapat Topolyán

A Topolya Asztaliteniszklub női csapata már korábban bebiztosította első helyét az I. ligában, és az utolsó fordulóban hazai pályán fogadta a bácsföldvári Vojvodina csapatát, amely az utolsó forduló előtt a harmadik helyen tanyázott. A meccsen nem született meglepetés, a Barna Blanka, Halász Ella, Pelle Orsolya, Brindza Ágnes összetételű csapat 4:2-re legyőzte riválisát, amelyben Benkő Edina, Tominjak Radmila, Gyurcsik Barbara és Kozarski Jovana állt asztalhoz. A mérkőzés jól indult a topolyaiak, Czini Gábor csapatának szemszögéből, hisz az első két mérkőzés után már 2:0-ra vezettek, ám a harmadik és negyedik mérkőzést a bácsföldváriaknak sikerült megnyerniük, így az ötödik mérkőzésen Brindza Ágnesre hárult a feladat, hogy visszavegye az előnyt, amit végül a szezon során veretlen Barnának, egy újabb győzelemnek köszönhetően sikerült párharcgyőzelemre váltania. A topolyaiak ezzel jogot nyertek arra, hogy a következő idényben a Szuperligában szerepeljenek.

A meccs után Barna Blankát kérdeztük, aki korábban az újvidéki Radnički színeiben országos csapatbajnoki címet ünnepelhetett.

A csapat így a szezon végére nagyon összehangolódott. Nagyon örülök, hogy veretlenül sikerült végigjátszanom az idényt, szerencsére ebben a ligában is azt tudtam nyújtani, amit az előző idényekben. Az egyetem elvégzése után úgy döntöttem, hogy hazaköltözöm, és teljesült is a célom, hogy saját szakmámban, testneveléstanárként dolgozhassam. Mindennap edzek két-három órát, emellett edzősködök is. A csapattársaim mindenfelé vannak, így ritkán jut alkalom arra, hogy együtt eddzünk, de az a lényeg, hogy a meccseken együtt vagyunk. Ami a jövő idényt illeti, biztos, hogy nehezebb lesz, és biztosan lesznek vereségeink, de az elsődleges célunk, hogy bennmaradjunk, hisz ha már feljutottunk, akkor fontos lenne, hogy meg tudjunk kapaszkodni huzamosabb ideig.

Czini Gábor, a csapat edzője a mérkőzést követően elárulta, hogy szoros meccsre számítottak, hisz az idény során két 4:3-as párharcot vívtak, és ezek közül az egyiket éppen a bácsföldváriak csapatával, úgy, hogy 3:1-ről sikerült fordítaniuk. Az edző kiemelte Barna játékát:

Blanka nemcsak hogy minden meccsét megnyerte, hanem igazi példakép volt a csapat többi játékosa számára, megmutatta, hogyan kell küzdeni, hogyan kell játszani, és húzta magával a csapattagjait is. Edzőként nagyon könnyű volt vele dolgozni.

Czini azt is elmondta, hogy a következő idényre mindenféleképpen erősíteniük kell:

Barna Blanka természetesen továbbra is marad első játékosnak, ő a Szuperligában is 70-80 százalékos teljesítményre képes. Halász Ellára, aki eddig második számú versenyzőnk volt, a következő idényben harmadik játékosként számítunk. Az a feladatunk, hogy kettejük közé találjunk valakit, itthonról vagy esetleg Magyarországról, de azt szeretnénk, ha topolyai játékosokat sikerülne hazacsábítanunk, gondolok itt például Fenyvesi Anna Zsófiára és Truzsinszki Viktóriára, bár az ő hazatérésük egyelőre nem időszerű, hisz Újvidéken járnak egyetemre. Mindezek ellenére egy olyan csapatot szeretnénk összeállítani, amelyik képes arra, hogy a 4–7. hely környékére odaérjen, hisz tudni kell, hogy a Szuperligában jelenleg három olyan csapat van, a Novi Sad, az Obilić és az Unirea, amelyik kiemelkedik a mezőnyből. Bízom benne, hogy néhány év múlva bajnokcsapatot tudunk összeállítani Topolyán, úgy, hogy csak topolyaiakból álljon az együttesünk.