2024. április 27., szombat

Több fapados járat a szabadságok idején

A Nikola Tesla Repülőtéren a jövő héten kezdődik a turista charterjáratok idénye, amely októberig tart – közölte pénteken a repülőtér sajtószolgálata. A nyári szezon folyamán több mint 250 ezer utasra számítanak – mintegy 15 százalékkal többre, mint tavaly –, akik fapados járatokon Belgrádból az európai üdülőhelyekre repülnek. A turisták a május elseji és az ortodox húsvét idején charterjáratokon Belgrádból repülhetnek Madridba, Barcelonába, Nizzába, Nápolyba, Pizzába, Malagába. Ugyanakkor az Air Cairo ismét járatokat indít a szerbiai fővárosból a Vörös-tenger partján levő Hurghadába.

A Belgrádból induló új charterjáratok között találhatók a népszerű görögországi üdülőhelyek: Parga, Számosz, Limnosz, valamint a bulgáriai Burgasz és a dél-olaszországi Calabria régió. A Görögországba induló charterjáratok forgalma a múlt nyári szezonhoz képest az idén várhatóan 50 százalékkal emelkedik, és ugyanennyivel a Spanyolországba induló járatoké is.
Az Air Serbia bejelentette, hogy növeli a járatok számát Dubrovnikba, Máltába, Splitbe és Pulába, és ismét indít járatokat Ohridba.