2024. május 17., péntek

Térfigyelő kamerák az iskola körül

A magyarkanizsai Jovan Jovanović Zmaj Általános Iskola Ady épületének környékét videomegfigyelő rendszer teszi biztonságosabbá. Összesen kilenc kamerát szereltek föl, amelyek 15 ezer négyzetméternyi területet látnak be, és rögzítik a felvételeket. Az iskola igazgatónője, Bíró Edit a kiépített térfigyelő rendszer jelentőségéről beszélt.

– Nagyon régóta vágytunk már arra, hogy biztonságban érezzük a gyerekeinket és a személyes tulajdonukat, a kerékpárjaikat. Az Ady épületünk Magyarkanizsa perifériáján helyezkedik el, rengeteg gyerek jön kerékpárral. Sajnos több esetben tűntek már el kerékpárok az iskolai tárolóból, többek között ezért is tartom indokoltnak a kamerarendszert az iskola környékén. Nagyon örülünk annak, hogy sikerült ezt a rendszert beindítani – mondta az igazgatónő. – Ami még teljessé tenné az iskolai megfigyelőrendszert, az az udvari és a beltéri kamerák felszerelése lenne, bízom benne, hogy az önkormányzat segítségével ez is hamarosan meglesz – fűzte hozzá Bíró Edit.

– Tavaly a tartományi gazdasági titkárság kiírt egy pályázatot kamerarendszerek vásárlására az iskolák környékére – térfigyelés és közlekedésfigyelés céljából – mondta Bajtai Balázs, a községi közigazgatási hivatal felügyelőségi szolgálatának dolgozója. – Ezen a pályázaton a magyarkanizsai önkormányzat 2,2 millió dinárt nyert, amelyet még 800 ezer dinárral megtoldott, így 3 millió dinár állt a rendelkezésünkre a térmegfigyelő rendszer beszerelésére. A középiskolától egészen az Ady épület sarkáig húzódik a bekamerázott terület, körülbelül 300 méteren, minden villanykarón van egy kamera, amely 360 fokban lát, és nagy felbontású képet ad, akár arcokat is fel lehet ismerni a felvételekről.