2024. március 19., kedd
VÁLASZTÁSOK 2016

Játszótér- és tájházavató

A VMSZ kampánykörútja Zentagunarason

Tegnap azzal a céllal látogattak Zentagunarasra a VMSZ-tisztségviselők, hogy megtekintsék az elmúlt időszak fejlesztéseit, amelyek a mintegy 1900-as lélekszámú településen valósultak meg, továbbá, hogy a helyiektől első kézből informálódjanak a terveikről, igényeikről.

Fotó: Szabó Anikó

Fotó: Szabó Anikó

-Örülök, hogy itt, Zentagunarason meggyőződhettünk arról a példaértékű együttműködésről, amely jellemzi a helyi közösség és a topolyai önkormányzat közötti együttműködést. Igazából az ilyen felhőtlen együttműködésből és kapcsolatból születnek az olyan eredmények, amelyeket ma meg tudtunk nézni – fogalmazott Juhász Attila, a mezőgazdasági minisztérium államtitkára, aki egyike volt azoknak a tisztségviselőknek, akik a zentagunarasi beruházásokkal és a helyi polgárokkal, elképzeléseikkel ismerkedtek.

A tegnapi nap folyamán – a zentagunarasi tájházprojektum első fázisának lezárását követően – az építményt hivatalosan is átadták rendeltetésének.

A tájházat, alakulásának történetét, tartalmi jegyeit Sípos Attila, a Mag Hagyományápoló Csoport végrehajtó bizottságának elnöke, Vladimir Magoč, a Petro Kuzmjak Ruszin ME képviselője és Baranyi Valéria, a Csipkerózsa kézimunkacsoport vezetője ismertette a jelenlevőkkel, köztük Kislinder Gáborral, Topolya polgármesterével, VMSZ–VMDP–Pásztor István elnevezésű helyhatósági választási lista listavezetőjével, Fremond Árpáddal és Pék Zoltánnal, a VMSZ–VMDP–MEP–Pásztor István választási lista köztársasági képviselőjelöltjeivel, parlamenti képviselőkkel, Kormányos László, Fazekas Róbert, Farkas Ágnes tartományi képviselőjelöltekkel. Az eseményen jelen voltak Tari Árpád és Dudás Ilonka, a zentagunarasi helyi közösség tanácsának tagjai is, továbbá Vass Árpád, a VMSZ–VMDP–Pásztor István elnevezésű helyhatósági választási lista képviselőjelöltje jelölttársával, Sípos Hajnalkával, a helyi közösség végrehajtó bizottságának elnökével és Fekecs Józseffel, a tanács és a Gazdakör elnökével együtt.

Felavatták Zentagunaras játszóterét is (Szabó Anikó felvétele)

Felavatták Zentagunaras játszóterét is (Szabó Anikó felvétele)

A programsor a tájházból a felújított, immár fedett piactérre vezetett, majd a tisztségviselők a tetőtéri felújításra váró kultúrotthonba látogattak, ahol többek között a színháztermet is megtekintették Bús Irén, a Gracza János Színjátszó és Irodalmi Egyesület elnökének társaságában. Hivatalosan felavatták Zentagunaras játszóterét is, amelynek renoválása, új játszótéri elemekkel való felszerelésének folyamata 2015-ben vette kezdetét és nemrég fejeződött be. Mint a fentiekkel egyetemben Sípos Hajnalkától megtudtuk: terveik között szerepel többek között a Kodály Zoltán utca folytatásának aszfaltozása és a vízvezeték biztosítása az ottani gazdaságok számára. Ezen gazdaságok között van a sertéstenyésztéssel több éve foglalkozó, több generációs családi vállalkozást üzemeltető Farkas Ferenc és családjának gazdasága is.