2024. április 27., szombat

Áprilisban a Művelődési Házban

Ma két rendezvénynek is otthont ad a topolyai Művelődési Ház épületkomplexuma

Kiállítótermében 10-től 13 óráig a Nemzeti Foglalkoztatásügyi Szolgálat állásbörzét szervez, a moziteremben pedig a IV. Topolyai Zenei Napok keretei között, a helyi Alapfokú Zeneiskola rendezésében az Égi húrok elnevezésű 4. nemzetközi gitárverseny zajlik.

A hétvégén is kulturális programok várják az oda látogatókat. Április 9-én, a moziteremben 19.30 óra kezdettel a topolyai Mara Amatőr Színház bemutatója lesz. Április 10-én, ugyancsak a moziteremben, 17 órai kezdettel az Aurora Beszédművészeti Műhely költészetnapi műsorát tekinthetik meg az érdeklődők. Fellépnek az Aurora Stúdió tagjai, Sóti Juli énekes és Klemm Dávid zongorista. Benedek Miklós és Gazsó Hargita szerkesztésében válogatást hallhattok Lackfi János, Jónás Tamás, Győrei Zsolt, Németh Zoltán, Varró Dániel, Erdős Virág, Krusovszky Dénes, Acsai Roland, Markó Béla, László Noémi, Tóth Krisztina, Petőcz András, Kollár Árpád, Eörsi István, Lennert Móger Tímea, Terék Anna és Kiss Judit Ágnes verseiből. Az alkalmi rendezvény szervezője a topolyai Művelődési Ház, együttműködő partnere pedig a Kodály Zoltán Magyar Művelődési Központ. Április 12-én, 19.30 órától a moziteremben a Mara Amatőr Színház által újonnan bemutatott darab repríze következik. Április 14-én, 19 órai kezdettel a moziteremben

Hans Alfredson - Tage Danielsson Picasso kalandjai című alkotását fogadhatják be.

Színpadra alkalmazta: Méhes László, Horgas Ádám, rendezője Edvin Liverić m.v. A darabra 250 dinár a belépő. Csoportos, nyugdíjas, diák, valamint munkanélküliek esetében 200 dinár.

Április 16-án, szombaton 16 és 18 óra között a Művelődési Ház kiállítótermét kézműveskedő gyermekek töltik meg. A velük való foglalkozást Budai Sinkovics Budai Margit vezeti. A műhelymunka esetében az ajánlott korosztályrt az 5-től 11 éves gyermekek képezik. A foglalkozásra kötelező a bejelentkezés és a szervezők kérik továbbá, hogy minden résztvevő hozza magával tolltartóját! Jelentkezni személyesen a Művelődési Ház titkárságán, a 713-515-ös telefonszámon, valamint a kultura@stcable.net e-mail címen lehet. Jelentkezési határidő április 14-e, csütörtök, 14 óra. Részvételi díj: 150 dinár. Április 16-án még egy esemény zajlik a házban, 18 órától a moziteremben Tasnádi István Cyber Cyránóját mutatják be a Népkör MMK Fabula Rasa Színjátszó Grundjának vendégjátékaként Greguss Zalán rendezésében. Belépődíj: 150 dinár, kedvezménnyel 100.

Április 18-án, 17 órakor a Művelődési Ház mozitermének előcsarnokában megnyílik a Húsvét után, húsvét előtt tavaszvilág elnevezésű pályázatra beérkezett munkák kiállítása. A húsvéti és tavaszi kompozíciók elkészítésére vonatkozó pályázatra beérkezett alkotások tárlata április 28-áig él, aznap 17 órakor eredményhirdetés és díjkiosztás mellett zárul a rendezvény. Április 22-e és 28-a között tavaszi-húsvéti vásárt szervez kuturális intézményünk a Panda Áruház előtt elhelyezésre kerülő faházakban, mely nyitvatartási ideje minden nap 10 és 20 óra között lesz. Április 23-án, szombaton lesz a topolyai tájház 2016-os évi évadnyitó rendezvénye, az V. Szent Görgy-napi évadnyitó címmel hirdetett esemény. Aznap egész délelőttös program várja a látogatóinkat a topolyai tájházban. A délelőtt folyamán többek között ügyességi játékokat is szerveznek, ahová ezúttal várják a vállalkozó szellemű felnőtt csapatok, valamint gyermekek (egyéni résztvevők) jelentkezését. Április 27-én, szerdán 16.30 és 17.15 órai kezdettel a kiállítóteremben Kerekítő foglalkozások lesznek, először Kerekítő Mondókás Móka kicsiknek (0-3 évesek), majd Kerekítő Bábos Torna kicsit nagyobbaknak (1,5-4 évesek). A foglalkozások díja 200 dinár/felnőtt/alkalom. Bővebb tájékoztatás a Művelődési Ház 713-515-ös telefonszámán igényelhető.