2024. április 27., szombat

Bombát dobtak Vučić koszovói látogatásának helyszínére

A szerb kormányfő nem mondta le látogatását

Bombát dobtak, valamint automata fegyverből rálőttek vasárnap hajnalban a koszovói Zubin Potokban arra a csarnokra, ahol a tervek szerint Aleksandar Vučić szerb kormányfő tart ma kampányrendezvényt. A támadás ellenére a kormányfő nem mondta le látogatását.

Az incidensben senki sem sérült meg, a robbanás időpontjában az épületben csak néhány ember tartózkodott, ők a rendezvény előkészületein dolgoztak. A rendőrség még helyszínel, fokozták a biztonsági intézkedéseket. A szerb kormányfő a történtekkel kapcsolatban kijelentette, hogy nem ijed meg a bombáktól.

– Szerbia erejét semmi sem ijeszti meg - mondta Vučić.
Marko Đurić , a szerb kormány Koszovó-ügyi irodájának igazgatója szerint terrorcselekményről van szó, amelyet több ismeretlen személy követett el.
– Az első rendőrségi jelentések szerint legalább két személy vett részt a szervezett támadásban – Egy alacsonyabb egy méter hetven körüli személy bombát dobott a csarnokra, míg társai tüzet nyitottak az épületre – mondta a Koszovó-ügyi iroda igazgatója.
Az április 24-i előre hozott parlamenti választások kampányában ezúttal a politikusok nem foglalkoznak kiemelten Koszovó helyzetével, ám a kampány során a legtöbb pártvezető, illetve vezető politikus általában ellátogat Koszovóba.