2024. április 27., szombat

A falvakban is lesz lomtalanítás

A városban már tart a Tisztaság hónapja elnevezésű akció, amely során a város összes utcájából elviszik a házak elé kikészített szemetet, hulladékot, fölöslegessé vált tárgyakat és eszközöket. Idén a megszokottnál mintegy tíz nappal korábban kezdődött az akció. A Čistoća kommunális közvállalat ugyanis a tél folyamán rendezte a szeméttelepet, ahol most bármilyen időjárási körülmények közt lerakhatják a nagy mennyiségű hulladékot.

A tervek szerint a lomtalanítás során 8–10 ezer köbméter szemetet hordanak el a város utcáiból.

Az ingyenes tavaszi nagytakarítást a város nyújtotta tízmillió dináros támogatásból finanszírozza a közvállalat.

Nikola Pajić igazgató elmondta, hogy amennyiben a polgárok olyan darabos hulladéktól kívánnak megszabadulni az akció során, amelyet maguk képtelenek kicipelni az utcára, hívják a közvállalatot, és az alkalmazottak segítenek a kipakolásban. Egyben fölhívta a polgárokat, hogy az utcákra hordott szemetet ne a vízelvezető árkokba öntsék, mert az esős időben túlfolyáshoz vezethet, ezért az árokelzárást a kommunális felügyelőség ellenőrzi és bünteti.

– A városban április huszadika táján befejezzük a lomtalanítást, ezt követően a Zombor vonzáskörébe tartozó összes faluban is elvégezzük az ingyenes lomtalanítást, amelyet Zombor Város ötmillió dinárral támogat – hallottuk Pajić igazgatótól.