2024. április 20., szombat

Emlékműsor Muzslyán

A Muzslai Petőfi Sándor Magyar Művelődési Egyesület és a helybeli Szervó Mihály Általános Iskola közös szervezésében Emlékezzünk együtt a márciusi ifjakra! címmel rendeztek Muzslyán emlékműsort az 1848/49-es szabadságharc és forradalom tiszteletére.

A műsor kezdete előtt a Szűz Mária Szent Neve templomban alkalmi szentmisét szolgáltattak, mely után a művelődési egyesület előtt lévő Petőfi-mellszobránál Magyarország Szabadkai Főkonzulátusa nevében Gombár Szeréna konzul asszony, a Magyar Nemzeti Tanács nevében Madarász Gyula és Vass Tibor, a VMSZ helyi, községi szervezetének nevében Pozsár-Halász Éva, Sztojkó József és Puskás János, Muzslya helyi közösség tanácsa képviseletében Bodó Poturica Mária, mgr. Hallai Zoltán és Dobó József, a Petőfi Sándor MME nevében pedig Juhász Törköly Krisztina és Lázár Dékány Verona elhelyezték a kegyelet virágait.

A Himnusz eléneklése után a művelődési egyesület nagytermében megjelent emlékező közösséget Gombár Szeréna köszöntötte, aki felolvasta Orbán Viktor, Magyarország miniszterelnökének levelét. Az alkalmi műsorban szavalatokkal, énekekkel és jelenettel bemutatkoztak a Szervó Mihály Általános Iskola tanulói, a középiskolás Márton Leonárd, a Petőfi a szívünkben elnevezésű szavalóverseny díjazottja, Muhi Dániel népdalénekes, a művelődési egyesület citerazenekara és vegyeskórusa, valamint az Atlantic együttes. Az emlékest a Szózat eléneklésével ért véget.