2024. április 27., szombat

A jelen és a jövő legjobbjai

Tegnap Topolyán a községi képviselőtestület tanácstermében kiosztották a község legjobb sportolóinak járó elismeréseket, amelyen több mint negyven egyéni és csapatsportokban sikeres sportoló, edző és csapat részesült kitüntetésben.

A topolyai község legeredményesebb sportolói (Benedek Miklós felvétele)

A topolyai község legeredményesebb sportolói (Benedek Miklós felvétele)

A rendezvényen Zsemberi János, Topolya sportért felelős tanácsosa elmondta, hogy a sportolók a község legjobb nagykövetei, akik a világ minden tájára elviszik a település és az ország hírét. Felidézte a korábbi sikereket, amikor elsősorban atlétikában, sakkban, tekében, asztali teniszben, kosárlabdában jeleskedtek községünk sportolói, majd a jelenre térve kiemelte, hogy most is számos sikeres versenyzőnk van, többek között az angol Premier League-ben is játszik községünkből származó labdarúgó. A jövővel kapcsolatban elmondta, hogy a korábban megépült tekepálya után szeretnének egy fedett medencét is a városba, és minden tornatermet fel szeretnének újítani. Elmondása szerint az önkormányzat az utóbbi egy-két évben nagyobb figyelmet szentel a sportnak, és az ez évi költségvetésben nagyobb összeget különítettek el erre a célra, mint korábban bármikor. Ezt követően Kislinder Gábor, községi elnök köszöntötte az egybegyűlteket.

A legjobb női egyéni sportolónak kijáró címet Barna Blanka, a topolyai asztalitenisz klub versenyzője érdemelte ki, aki 2007-ben már egyszer megkapta ezt a címet. Barna hosszú ideig az újvidéki Radničkiban versenyzett, és az idén tért vissza szülővárosába, miután munkát kapott.

Mihájlovits Miklós többszörös fekvenyomó világbajnok immár ötödik alkalommal lett az év sportolója Topolyán. A tavalyi évben a világbajnoki címe mellett Európa-bajnokságot is nyert, valamint, világcsúcsot is döntött.

A csapatsportok legjobb játékosa Zorić Jelena, a Topolčanka Ifjúsági Kosárlabda Klub, valamint Radović Marko, a Topola Kosárlabda Klub tagja lett. A legjobb edzőnek kijáró díjat Krivokapić Radovan (FK TSC) és Czini Gábor (Topolya Asztalitenisz Klub) érdemelte ki. A legjobb juniorok: Kis Rebeka (IKK Topolčanka), Jelić Teodora (RK Pannonija és Szegi Lajos Ifjúsági Sakk Club), Zorić Bojana (TKW Bajsa), Mumalo Marko és Zagorac Strahinja (KK Topola), valamint Zorić Bojan (TKW Bajsa). A korábban megemlített klubok mellett elismerésben részesült a topolyai karate klub, és a gunarasi sakk klub sportolói is.