2024. április 27., szombat
ZOMBORI VKT

Fölmondásokról és kinevezésekről

(Fotó: Fekete J. József)

(Fotó: Fekete J. József)

Pénteken ül össze a városi képviselő-testület, hogy egyebek közt meghozza a közszférában alkalmazottak maximális létszámáról szóló határozatot, illetve elfogadja a városi tanács két tagjának lemondását, és új tagokat nevezzen ki helyükre.

Az már bizonyosnak látszik, hogy Dragan Nenadov helyét ifjúsági és sportmegbízottként Nagy Antónia egykori válogatott kajakozó veszi át. Az még kétséges, hogy ki kerül Zoran Miler helyére, aki mezőgazdasággal, falufejlesztéssel és környezetvédelemmel foglalkozott a városi tanácsban.

A közszférában alkalmazottak számáról megfogalmazott határozati javaslat számukat 1133 személyben maximalizálja. Ebből a városi önkormányzat szerveiben, helyi közösségekben és közintézményekben legfeljebb 577 főt alkalmazhatnak, a közvállalatokban pedig 556-ot. Ennek megfelelően a városi közigazgatásban 178-an, a Népszínházban 45-en, a Vera Gucunja Iskoláskor Előtti Intézményben 180-an dolgozhatnak. A városi Turisztikai Intézményben legföljebb öten, a Városfejlesztési Ügynökségben négyen, a Szociális Központban 11-en. A közvállalatokban alkalmazhatók száma a Vodokanal vízművekben 93, a Hőtelepen 35, a Čistoćában 147, a Prostorban 108. A városi közigazgatásban kapott információ szerint 65 közalkalmazottra biztos elbocsátás vár, de számuk elérheti akár a százat is.

A vkt ülését a Zombori Rádió megszűnte folytán egyedül a TV K-54 közvetíti, vagyis csupán azok kísérhetik figyelemmel az értekezletet, akiknek van kábeltévéjük.