2024. április 20., szombat
EGYIPTOM

Egyiptomi rendőröket gyilkoltak meg a Sínai-félszigeten

Ismeretlen fegyveresek agyonlőttek öt rendőrt az egyiptomi Sínai-félsziget nyugati részén fekvő Aris városban - írta csütörtökön a helyi sajtó.

Az al-Ahram című kormánypárti napilap beszámolója szerint fegyveresek egy csoportja ütött rajta a biztonsági erőkön a város egyik terén, öt rendőrt megöltek, tízet megsebesítettek. Később az Iszlám Államhoz dzsihadista szervezethez kötődő helyi csoport vállalta a támadás elkövetését a világhálón közzétett közleményében.

Egyiptomban számos fegyveres támadás éri a biztonsági erőket. Ezek először csak a Sínai-félszigetre voltak jellemzőek, az utóbbi időben azonban eddig biztonságosnak hitt helyeken, például a főváros közelében is megtörténnek. A Sínai-félsziget az észak-afrikai ország legveszedelmesebb terrorszervezete fellegvárának számít. A Vilájat Színáa (Sínai Tartomány) két éve hűséget fogadott az Iszlám Állam önjelölt kalifájának, Abu Bakr al-Bagdádinak, és azóta a dzsihadista hálózat egyiptomi ágaként tevékenykedik. Biztonsági szakértők szerint a helyi beduin törzsek számos tagja csatlakozott a milíciához.