2024. április 20., szombat

Új, fedett fürdőkomplexum létesül Topolyán

Miután lebontják a Vénuszt, köztársasági támogatásból új rekreációs központot építenek fel a helyén

A topolyai önkormányzat 2015 decemberében a köztársasági kormány jóvoltából 20 millió dináros támogatásában részesült, mely összeget célszerűen, mindenekelőtt a város szűkebb központjának rendezésére használják. A támogatásból elsősorban az egykori Vénusz rekreációs központ bontását követően a lokáción új, fedett fürdőkomplexum kiépítését tervezi az önkormányzat. A tervekről Kislinder Gábor polgármester számolt be lapunknak.

Leghamarabb 2016 márciusában tudja az önkormányzat újra kiírni a közbeszerzési eljárást a Vénusz bontási munkálatainak kivitelezésére (Herceg Elizabetta felvétele)

Leghamarabb 2016 márciusában tudja az önkormányzat újra kiírni a közbeszerzési eljárást a Vénusz bontási munkálatainak kivitelezésére (Herceg Elizabetta felvétele)

A topolyai önkormányzat eddigi munkáját figyelembe véve, azt alapul véve került sor arra, hogy a köztársasági kormány 2015. december 29-én támogatásként átutalt a költségvetésünkbe 20 millió dinárt. Támogatásuk jó példa a szerb kormány és önkormányzatunk közötti eredményes együttműködésére. Segítségnyújtásuk is arra sarkall bennünket, hogy a jövőben is gazdaságosan, ésszerűen és a szabályzatokkal összhangban tegyük a dolgunkat. A kormány illetékeseivel való megbeszéléseink során is megfogalmazódott az általuk is támogatott elképzelés, miszerint a támogatást a polgárok elvárásainkkal összhangban, korábbi ígérteinkhez híven, Topolya szűkebb központjának rendezésénél hasznosítsuk: mindenekelőtt egy új fürdőkomplexum kiépítésénél, mely nem megalomán, hanem ésszerű tervek alapján készülne, és nemcsak a kiépítésénél, hanem a későbbiekben a működtetésénél is gazdaságos lenne – fogalmazott Kislinder Gábor, aki kiemelte: a kormány feltehetően értékelte az önkormányzat azon törekvését is, hogy a topolyai polgároknak régi óhaja válik valóra az egész évben működtetett rekreációs központ létrehozásával. Az egykori rekreációs központ helyén tervezetten még az idei évben létesülő, kisebb kapacitású egy, esetleg két: a gyermek lakosság és a felnőttek számára is kiépített medencének az egészségmegőrzésben és a sportolási lehetőségek biztosításában is jelentős szerep jut, emelte ki a polgármester, aki hangsúlyozta: nyitott medence létrehozását nem tartja ésszerűnek, a jelen helyzetben gazdaságosnak. Nyáridőben a tavunk jó minőségű vize kell, hogy fürdőzési célokra szolgáljon.

Elmondta még: az egykori Vénusz rekreációs központ bontása céljából a Topolya községi költségvetésben már a 2015-ös évben is eszközöket irányoztak elő. A létesítmény bontása azonban tavaly meghiúsult, ugyanis az arra vonatkozó „pályázatot a kivitelezők egymás között bebuktatták”. A tavalyi évben is előirányzott 20 millió dinár az idei költségvetési évben is szerepel a költségvetési keretben tételként a valamikori szabadidőközpont lebontására. Ezen összeghez most társult az állami támogatás húszmillió dináros kerete. A törvénnyel összhangban leghamarabb 2016 márciusában tudja az önkormányzat újra kiírni a közbeszerzési eljárást a Vénusz bontási munkálatainak kivitelezésére. Közben, mint azt Kislinder kifejtette, az új komplexum terveztetése kezdetét is veszi majd. 

Nyitókép: Leghamarabb 2016 márciusában tudja az önkormányzat újra kiírni a közbeszerzési eljárást a Vénusz bontási munkálatainak kivitelezésére (Herceg Elizabetta felvétele)