2024. április 27., szombat
TERRORVESZÉLYHELYZET

Az MSZP nem zárkózik el az alkotmánymódosítástól

Az MSZP sem zárkózik el az alkotmánymódosítástól – mondta Molnár Zsolt MSZP-s képviselő a terrorveszélyhelyzet jogi szabályozásával összefüggésben a Kossuth rádió 180 perc című műsorában szerdán reggel, hozzátéve: azt már az illegális migráció kapcsán is megfogalmazták, hogy a honvédség alkotmányos helyzete nincs rendben.

A terrorveszélyhelyzet jogi szabályozásáról kedden tartottak egyeztetést a Honvédelmi Minisztériumban, a megbeszélésen az MSZP nem vett részt.

Az Országgyűlés nemzetbiztonsági bizottságának szocialista elnöke a Kossuth rádióban azt mondta: szimbolikus jelzés volt, hogy távol maradtak. Egy különleges jogrendi elem bevezetéséről szóló alkotmánymódosításról nem lehet úgy egyeztetni, hogy néhány órával az egyeztetés előtt küldenek ki egy „fércmunkát” – indokolta. Az, hogy a keddi egyeztetésre nem mentek el, nem azt jelenti, hogy általában nem vesznek részt az erről szóló tárgyalásokon – mondta Molnár Zsolt, hozzátéve: fel fogják tenni kérdéseiket, ugyanis szerinte a kormányzati javaslatnak vannak olyan elemei, amelyek terrorveszélyre hivatkozva aránytalan korlátozásokat tartalmaznak.