2024. április 27., szombat

Isztambuli terrortámadás: 5 embert vettek őrizetbe

Négy további személyt őrizetbe vettek szerdán a török hatóságok az előző napi isztambuli öngyilkos merénylettel kapcsolatban - közölte Ahmet Davutoglu miniszterelnök.

A török kormányfő sajtótájékoztatóján arról is beszélt, hogy a támadás tizenöt sérültjéből hatan még mindig kórházi ellátásban részesülnek. A hivatalos adatok szerint a robbantásban tíz ember meghalt, tizenöten pedig megsebesültek.

A nap folyamán először orosz forrás közölte nem hivatalosan, hogy a törökországi Antalyában három orosz állampolgárt fogtak le, akiknek közük lehet a merénylethez.

Az első hivatalos bejelentést később Efkan Ala török belügyminiszter tette egy sajtótájékoztatón. Elmondása szerint a hatóságok egy embert vettek őrizetbe. Szerdán összesen tehát öt személyt állítottak elő.

Terrorcselekmány volt az isztambuli támadás, amelyet egy szíriai származású öngyilkos merénylő követett el - nyilatkozott Recep Tayyip Erdogan török államfő nemsokkal a támadást követően. A török kormányfő pedig egyenesen az Iszlám Államot gyanúsította meg.

A támadást a török főváros szívében, a Kék mecset és a Hagia Szophia közelében követték el, ott, ahol a legtöbb turista fordul meg nap mint nap. A híradások szerint jelenleg legalább 9 német és egy perui áldozata van a robbantásban.