2024. május 8., szerda

Maglai Jenő: Nem éltem vissza a hivatali hatalmammal

Maglai Jenő szabadkai polgármester elvetette azokat az állításokat, amelyek szerint visszaélt a hatásköreivel, amikor polgármesterként és a Vajdasági Magyar Szövetség (VMSZ) tisztségviselőjeként 500 ezer dinárt ítélt oda egy civil szervezetnek, amelynek a vezetője szintén egy VMSZ tisztségviselő.

Maglai a Beta hírügynökségnek elmondta, hogy Szabadka kiosztott összesen 20 millió dinárt civil szervezeteknek és azt mondta, hogy a korrupcióellenes tanácsnak „nagyobb problémákkal kellene foglalkoznia és nem 500.000 dináros összegekkel".

„A többi 19,5 millió nem probléma, de az 500 ezer dinár az probléma ," mondta a szabadkai polgármester és hozzátette, hogy ő nem élt vissza hatásköreivel.

A korrupcióellenes tanács múlt héten közzétett jelentésében az áll, hogy Maglai Jenő szabadkai polgármester 2014-ben a város nevében kötött szerződést a szabadkai Háló Vajdasági Fejlesztési Alapítvánnyal a Vajdasági Vágta elnevezésű rendezvény 500 ezer dinárral történő támogatásáról.

„Szabadka város nevében a szerződést Maglai Jenő polgármester, míg a támogatásra jogosult nevében Bunford Tivadar, az alapítvány vezetője írta alá”, fejtik ki a tanács jelentésében.