2024. április 27., szombat

Híd- és repülőtér-konstrukciókat gyártó cég Nagybecskereken

Hatmillió eurós olasz beruházás

Čedomir Janjić, Nagybecskerek polgármestere megbeszélést folytatott az olasz Tehnostrukture cég képviselőivel egy új termelési üzem építéséről. A tárgyalás után az önkormányzat küldöttsége Giuseppe Verna, az olasz cég tulajdonosának és igazgatójának kíséretében megtekintette az új létesítmény építőhelyét az Écska-Délkelet ipari övezetben.

Az olasz beruházó elmondta, hogy a munkálatok némi késésben vannak, de az új munkacsarnok teljes egészében elkészül a jövő év márciusáig. A beruházás első szakaszának értéke 3,5 millió euró, a teljes befektetés pedig hatmillió euró lesz. A nagybecskereki munkacsarnokban ugyanazt termelik, mint az olaszországi anyavállalatban: acélkonstrukciókat a hidak, repülőterek, nagy kereskedelmi központok, ipari és más létesítmények építéséhez. Ezzel kibővül az olasz cég kínálata az európai piacokon. Az olasz cég több nagy multinacionális céggel működik együtt.
Az olasz cégvezető elmondta, hogy azért választották Nagybecskereket, mert logisztikailag jól fedett, másrészt pedig az önkormányzatban kellő megértésre és együttműködési szándékra leltek. A beruházás első szakaszában negyven leendő dolgozó kiképzését szervezik meg, közülük 25-en mindjárt munkába állhatnak. A többiekre a beruházás második szakaszának a befejezése után számítanak. A kiképzés fontosabb része Olaszországban zajlik, olyan gépeken, mint amilyeneken majd Nagybecskereken is beindul a termelés.
Ez lesz a harmadik olasz beruházó, amely az utóbbi években Nagybecskereken épített munkacsarnokot.