2024. április 27., szombat

Ülésezett a városi parlament

Az újvidéki képviselő-testület tegnapi ülésén a tanácstagok többek között megvitatták a városi költségvetés átütemezését, valamint elfogadták a közpénzek felhasználásáról szóló kilenchavi jelentést.

A városi képviselő-testület hétfői ülésén átütemezték a városi költségvetést – 400 millió dinárra van szükség az új Észak IV. ipari negyed infrastruktúrájának a kiépítésére (Dávid Csilla felvétele)

A városi képviselő-testület hétfői ülésén átütemezték a városi költségvetést – 400 millió dinárra van szükség az új Észak IV. ipari negyed infrastruktúrájának a kiépítésére (Dávid Csilla felvétele)

A költségvetés átütemezésére azért volt szükség, mert az újonnan létrehozott Észak IV. ipari negyedben ki kell építeni az infrastruktúrát, hamarosan ugyanis egy amerikai vállalat gyárat épít ott. A városi költségvetés továbbra is 23,2 milliárd dinár marad, de a városatyák elálltak egyes tervezett befektetésektől, mert 400 millió dinárt kell átcsoportosítani az új ipari negyed kiépítésére.

A közpénzek felhasználásának a jelentéséből az derült ki, hogy stabil a városi költségvetés, az ellenzék azonban több alkalommal tiltakozott, mert szerintük téves képet mutat a jelentés, hiszen évről évre a visszamaradt pénzeszközökből pótolják a hiányt, és – szerintük – nincsenek valódi befektetések.

A képviselő-testület napirendi pontjai között szerepelt még egyes közvállalatok munkatervének a megváltoztatása, erre nagyjából azért volt szükség, mert már most látszik, hogy nem lesznek képesek teljesíteni a terveket.

A tanácstagok ezenkívül jóváhagyták azt a kezdeményezést is, hogy a Városi Közlekedési Vállalat, 2,5 millió eurós lízingnek köszönhetően, 10 csuklós autóbuszt vásároljon – írja a Radio 021 hírportálja. A hétfői ülésen döntöttek egyes városnegyedek területrendezési tervének a módosításáról is.

Hosszabb vitát váltott ki annak a munkacsoportnak a jelentése, amely a 2010 és 2014 közötti közvállalati visszaéléseket vizsgálta, pontosabban a hivatali személygépkocsik nem rendeltetésszerű használatát. Az ellenzék elégedetlen a munkacsoport munkájával, noha a jelentésből kiderült, majdnem minden városi közvállalatban és intézményben történt kisebb-nagyobb visszaélés. A városi képviselő-testület meghagyta a városi tanácsnak, hogy tegyen konkrét lépéseket a visszaélések megszüntetése érdekében.