2024. április 26., péntek

Új gyermekmenhely

A befogadóközpont a Felszabadulás sugárút 39 alatt lévő épületben fogadja az utcán csellengő gyermekeket

Újvidéken eddig is létezett gyermekmenhely, de a most megnyitott háromszor akkora mint a régi, és a helyiségeket rendeltetésszerűen alakították ki – az új központ 4–19 éves csellengőket fogad.

Az új gyermekmenhely ünnepélyes megnyitóján jelen volt Miloš Vučević, Újvidék polgármestere, Nenad Drašković, a Szociális Munkaközpont igazgatója, Daliborka Batrnek Antonić, a Gyermekmenhely koordinátora, valamint az Állami munkahely televíziós sorozat főszereplői.

– Az új gyermekmenhely kapacitásai kielégítőek, a központ sokkal színvonalasabb szolgáltatást nyújthat mint az ország hasonló intézményei. A Gyermekmenhely már öt és fél évvel ezelőtt kezdte meg működését, nagyon hosszú utat tettünk meg, hogy eljussunk idáig, de most elmondhatom, hogy kiváló feltételek mellett dolgozhatunk. Nagyon örülök annak, hogy Újvidéknek végre egy olyan gyermekmenhelye van, amely nemcsak a minimális szolgáltatásokat nyújthatja a csellengő gyermekeknek, hanem az újvidékieknek és a helyi vállalatoknak köszönhetően minden napra jut egy kis édességre is, és a ruházat is folyamatosan érkezik – mondta a menhely koordinátora.

A polgármester hangsúlyozta, az új létesítmény jóval nagyobb, felszereltebb és kényelmesebb az előzőnél.

– Legalább egy kis örömet nyújtunk a csellengő gyerekeknek, hiszen nem könnyű az életük. Tisztában vagyunk azzal, hogy a gyermekmenhely nem válthatja fel teljesen a normális családi életet, de megmutattuk, hogy mindenkivel szolidárisak és jószívűek vagyunk – mondta Vučević.

Nenad Drašković kifejtette, egy évvel ezelőtt még teljesen bizonytalan volt a gyermekmenhely működésének a jövője, mivel csak a civil szférának köszönhette működését, ezért jelentett nagy megkönnyebbülést, amikor az újvidéki önkormányzat felkarolta az intézmény működtetését.