2024. április 26., péntek

Ösztöndíj a kishegyesi egyetemistáknak

Az oktatási támogatások prioritást élveznek Kishegyes község önkormányzatának programjában. Világosan körvonalazódik a cél, hogy a támogatások végigkövessék a gyermeket az óvodába indulástól egészen az egyetem befejezéséig. Az önkormányzat ennek tükrében írt ki egy pályázatot egyetemisták számára a héten, számolt be lapunknak Mohácsi Zoltán, Kishegyes község alpolgármestere.

– Egy újabb pillérrel egészült ki a diáktámogatási rendszerünk. Ennek kapcsán megemlíteném az óvodai támogatást, a középiskolás diákok utaztatási és lakhatási támogatását, most pedig az egyetemisták számára írtunk ki ösztöndíjpályázatot. A községi tanács elfogadta azt a kritériumrendszert, amely alapján az egyetemisták megpályázhatják a község ösztöndíját. Büszkén mondhatom, hogy az önkormányzat, ennek a támogatásnak köszönhetően, az óvodáskortól az egyetemi tanulmányokig segíti a diákokat – mondta el Mohácsi, majd azt is megtudtuk tőle, hogy a községi költségvetésből kétmillió dinárt különítettek el a pályázatra.

– A kiosztásra kerülő ösztöndíjak összegét nem tudom pontosan megmondani, mert a kétmillió dináros keretösszeget arányosan fogjuk szétosztani azok között az egyetemisták között, akik eleget tesznek a kritériumoknak. Próbáltunk körültekintően eljárni, hogy minél szélesebb körben igényelhessék az ösztöndíjat, de muszáj volt valamilyen határokat szabni. Remélem, hogy az egyetemisták többsége sikeresen fog pályázni – hangoztatta az alpolgármester, majd hozzáfűzte, hogy a pályázaton a külföldön tanuló egyetemisták is részt vehetnek. Mohácsi reméli, hogy ezek a hallgatók majd visszatérnek, és itt kamatoztatják a megszerzett tudást.

Az egyetemisták november 13-ig adhatják át ösztöndíjkérelmüket, a pályázati kiírás megtalálható a község honlapján (www.kishegyes.com). A kérvényeket a községi ügyfélszolgálati irodában lehet átadni, az elbírálást követően pedig a község honlapján és hirdetőtábláján fogják közzétenni a pályázat kedvezményezettjeinek listáját.