2024. április 26., péntek
ASZTALITENISZ

Erdélyi párosban ezüstérmes

Erdélyi Annamária és a romániai Szőcs Bernadett a döntőig menetelt a World Tour sorozat belgiumi állomásán, De Haanban, s végül a második helyet szerezte meg, miután a fináléban 3:0-ra kikapott a szingapúri Lin/Zsu kettőstől. Erdélyi egyéniben a legjobb 32 között búcsúzott, miután 4:3-as vereséget szenvedett a luxemburgi Sarah De Nutte ellen.

Az Erdélyi/Szőcs kettőshöz hasonlóan a magyarországi Ecseki Nándor, Szudi Ádám páros ezüstérmes lett a férfiak mezőnyében. A nemzetközi szövetség honlapja szerint a tavaly ifjúsági Európa-bajnok magyar duó a szombati döntőben 3:1-re maradt alul az iráni Nima Alamiannal és Noshad Alamijannal szemben. Szudi még egyesben is versenyben volt a zárónapon, de ott az elődöntő jelentette számára a végállomást, miután 4:1-re kikapott a későbbi tornagyőztes Alamiantól.

Eredmények, férfiak, egyéni, elődöntő: Alamian (iráni)–Szudi 4:1, Nordberg (Svéd)–Szőcs Hunor (romániai) 1:4. Döntő: Alamian–Szőcs 4:2. Páros, elődöntő: Sco/Kim (dél-koreai)–Ecseki/Szudi 2:3, Alamian/Alamijan (iráni)–Okiwa/Sambe (japán) 3:2. Döntő: Alamian/Alamijan–Ecseki/Szudi 3:1.

Nők, egyéni, elődöntő: Feng (szingapúri)–Csoj (dél-koreai) 4:3, Noszkova (orosz)–Szeo (dél-koreai) 0:4. Döntő: Feng–Szeo 3:4.

Páros, elődöntő: Lin/Zsu (szingapúri)–Matszudaira/Sakaj (japán) 3:2, Loyen/Lung (belga)–Erdélyi/Szőcs 2:3. Döntő: Lin/Zsu–Erdélyi/Szőcs 3:0.