2024. április 27., szombat
SÖRNAPOK 2015

Filharmonikusok Nagybecskerek főterén

Szerdán kezdődött és vasárnapig tart a nagybecskereki Sörnapok. Csütörtökön este a város főterén egy nem mindennapi eseménnyel – a helybeli Filharmonikus Zenekar fellépésével – kezdődött az idei, sorrendben XXX. Sörnapok zenei rendezvényeinek a sora.

Hatvan év után szabadtéri komolyzenei koncert (Fotó: Kecskés István)

Hatvan év után szabadtéri komolyzenei koncert (Fotó: Kecskés István)

A várakozáson felül volt az érdeklődés Verdi, Puccini, Straus, Csajkovskij szerzeményei iránt. Fellépett a Prepodobni Rafailo Banatski kórus, valamint Ana Aleksić Šajrer, Vesna Marković és Saša Štulić szólóénekesek. Az esemény megmutatta, hogy a nagybecskerekiek körében van érdeklődés a komolyzene iránt.
Egy időben a filharmonikusok fellépésével a Búza téren a Yu-grupa rockegyüttes szórakoztatta a közönséget. Péntek estére várták az idei Sörnapok a leglátogatottabb eseményét: Svetlana Ražnatović fellépését.
A rendezvény eddig incidensek nélkül zajlott. A rendőrség, a kommunális rendőrség és a Patrol 23 biztonsági szolgálat emberei szigorú ellenőrzéseket foganatosítanak a terek bejáratainál, hogy meggátoljanak bármiféle fegyver, robbanószer, petárda és egyéb veszélyes eszköz bevitelét.