2024. április 27., szombat
MAGYAR LABDARÚGÁS

Megártott az augusztusi sorozatterhelés

A Videoton és a Debrecen edzője szerint a kupaszereplés miatt nem megy az NB I.-ben

Magyar futballcsapat egyszerre nem tud két sorozatra koncentrálni, ezt a mérhetetlen bölcsességet szűrhettük le az NB I. 4. fordulója után két edző nyilatkozatából is. A Videoton mestere, Bernard Casoni, illetve debreceni kollégája, Kondás Elemér is a nemzetközi kupaszereplésre fogta az eddigi hazai gyengélkedést. De ha ezt vesszük alaptézisnek, akkor a fehérváriakra még csúnya időszak várhat a következő hetekben.

A bajnok csapnivaló játékkal kiesett a Bajnokok Ligája selejtezőjéből, és a BATE Boriszov erejéről mindent elmond, hogy az Újpest edzője, Nebojša Vignjević szerb lapoknak azt mondta, elképzelhetetlennek tartja, hogy ez a fehérorosz csapat gondot okozzon a BL-playoffban a Partizannak.

A Videoton négy forduló alatt három vereséget szedett össze, legutóbb a Ferencváros verte meg simán 3:1-re – persze a fővárosiak könnyen beszélnek – gondolhatnánk –, hiszen már rég kiestek az Európa-ligából.

Figyelembe kell vennünk, hogy hány idegenlégiós van a kezdőben, ki hány percet játszik, hiszen sűrű a programunk, ráadásul több sérülés is hátráltatja a csapatot. Nehéz helyzetben vagyunk, de nem adjuk fel” – mondta Casoni, aki a szombati, Vasas elleni meccsen már készülhet a poznańi újabb kupafordulóra. Egy biztos, az ő posztja atombiztos, a menesztésével a klubvezetés csak azt látná be, butaságot csinált a nyári edzőváltással. Ilyen önkritikát pedig ritkán gyakorolnak a magyar élvonalban.

Ha már szóba került a Videoton–Ferencváros mérkőzés: a múlt héten emlegetett szurkolói összefogás úgyis megvalósult, hogy a fehérváriak mindent elkövettek, hogy a két tábor ne egyesülhessen azonos szektorban. Leleményességben azonban a magyar drukker verhetetlen, csatát nyertek az ultrák, akik aztán kiváló hangulatot varázsoltak a Sóstói Stadionba. Aztán hiába próbálkoztak a Fradi részéről megakadályozni, a játékosok végül megköszönték a szurkolást.

A zöld-fehérekkel kapcsolatos információ, hogy hamarosan új játékost igazolhat a klub. No, nem elsősorban a távozó Somália helyére – a kapusposztot leszámítva bárhol bevethető brazilért a francia élvonalban szereplő Toulouse olyan összeget kínált, amit nem lehetett visszautasítani –, hanem a védelembe.

Ugyan David Mateos hiánya egyelőre nem tűnt fel, de azért elférne egy stabil védő a keretben. Az egyik jelölt az MTK, a Zaragoza, a Tom Tomszk és a Levadiakosz egykori játékos, a válogatott Pintér Ádám, de a török Fanatik című sportnapilap információja szerint a Fenerbahçénál mellőzött 60-szoros cseh válogatott, Michal Kadlec neve is felmerült az Üllői úton. Márpedig egy olyan játékos, aki öt évig jó volt a Bayer Leverkusennek, valószínűleg beférne a Fradi kezdőcsapatába is.

Visszatérve a másik kupacsapathoz, a Rosenborg ellen kettős vereséggel kiesett Debrecenhez, a Loki csupán első vereségét szenvedte el az NB I.-ben, de a tavaly még a kiesés elől menekülő Haladás ellen, pláne hazai pályán ez igazán harmatos teljesítmény. A szurkolók a teljes második félidőben a „kurva gyenge” rigmust kántálták, Kondás pedig a sorozatterheléssel takarózott, ami a szezon elején, augusztusban több mint nevetséges: „Öt hét alatt tíz meccset játszottunk, testben és fejben is hiányzott a frissesség több játékosunkból.”

Az 5. forduló programja

Augusztus 15., szombat: Újpest–Honvéd (18 óra), Haladás–Paks (18 óra), Puskás Akadémia–Békéscsaba (18 óra),Vasas–Videoton (18 óra), Diósgyőr–Debrecen (18 óra), Ferencváros–MTK (20.30).

1. Ferencváros

4

4

0

0

10:2

12

2. Újpest

4

2

2

0

7:3

8

3. MTK

4

2

1

1

9:4

7

4. Paks

4

2

1

1

7:2

7

5. Honvéd

4

2

1

1

7:7

7

6. Haladás

4

2

1

1

4:4

7

7. Debrecen

4

1

2

1

7:7

5

8. Puskás

4

1

2

1

4:4

5

9. Vasas

4

1

0

3

4:7

3

10. Videoton

4

1

0

3

3:6

3

11. Diósgyőr

4

1

0

3

4:11

3

12. Békéscsaba

4

0

0

4

2:11

0