2024. április 26., péntek

Mától Moholi Napok

Rendezvények sora vasárnap estig

Az elkövetkező napokban falunapi rendezvénysorozatot tartanak Moholon, ahol zenés-táncos műsor, különféle sportesemények, főzőverseny, kiállítás, könyvbemutató és más szórakoztató program várja a vendégeket több helyszínen mától vasárnapig.

A művelődési programok ma este kezdődnek a művelődési otthonban, ahol 18 órától fellép a helyi Sava Trlajić kórus, majd bemutatják Jovan Silaški könyvét (Na braniku vere i svoga roda). Ezzel egy időben Đorđe Tadić gondozásában nyílik kiállítás a moholi származású Novak Radonić romantikus festő halálának 125. évfordulója alkalmából a művelődési otthonban, ahol a moholi és az užicei asszonyok közös kézimunka-kiállítása már hétfőtől megtekinthető. A vasútállomásnál pedig 21 órától a Tanyaszínház lép föl turnéja egyik állomásaként.

Szombaton a műsor 18 órakor ünnepélyes felvonulással kezdődik a Tiszavirág rekreációs központig, ahol a megnyitó előtt fellép a zentai fúvószenekar, majd utána színpadra lépnek a Vénusz+ mazsorettjei, a zentai Stevan Sremac néptánccsoport, a moholi nyugdíjasok népdalokkal, a helyi Novak Radonić ME néptáncosai, a Midnight táncklub tagjai és a tamburások.

Vasárnap 17 órától halászléfőző versenyt tartanak a rekreációs központban. Emellett sportrendezvényeket is szerveznek Moholon, ahol a rekreációs központban pénteken és szombaton 8 órától a junioroknak és a veteránoknak tartanak tenisztornát. Ugyanitt pénteken 18 órától folytatódik a kispályás focitorna, amelynek döntőjét vasárnap 20 órától rendezik meg. Péntek délután a kadét és a junior korosztálynak szerveznek horgászversenyt a Tiszán vagy a Budzsákon, szombat délelőtt a felnőtteknek, vasárnap 6 órától pedig kuttyogtatóversenyt rendeznek. Szombaton a nyugdíjas-egyesületben 9 órától társas játékokat tartanak az érdeklődőknek. A futballpályán 9 órától a gyerekeknek szerveznek focitornát, 17 órától pedig az öregfiúk lépnek pályára. A sportcsarnokban 9 órától nemzetközi női kispályás focitornát rendeznek, a tornateremben pedig 8 órától asztalitenisz-verseny lesz. A XI. moholi úszómaratont 15 órától tartják meg a Tiszán. Vasárnap 10 órától birkózótornát rendeznek a sportcsarnokban.

A rendezvénysorozat szervezője Ada község önkormányzata és a moholi helyi közösség.