2024. április 27., szombat
LABDARÚGÁS - BAJNOKOK LIGÁJA

Javíthat a Videoton

Az idegenbeli 1:0-s siker után egyértelműen a továbbjutás a célja a székesfehérvári Videotonnak hazai pályán a walesi The New Saints elleni ma esti mérkőzésen. A magyar bajnok a Partizan példáját igyekszik követni, a BL 3. selejtezőkörébe vágyik a csapat, ahol a fehérorosz BATE Boriszov és az ír Dundalk párharcának győztese lenne az ellenfele.

Múlt kedden a fehérváriak felejthető produkciót nyújtottak a szigetországban, ugyanakkor Gyurcsó Ádám góljával rendkívül értékes, 1:0-s győzelmet arattak. Ezen a mérkőzésen ráadásul Bernard Casoni vezetőedző három játékosát, a két kapust, Branislav Danilovićot, Filip Pajovićot, valamint a csatár Mirko Ivanovszkit is nélkülözni kényszerült, mivel adminisztrációs hiba miatt nem kaptak vízumot.

A hétvégén rajtolt a magyar bajnokság, az NB I., a Videoton számára rosszul, hiszen 1:0-s vereséget szenvedett a Honvéd vendégeként, a francia edzőnek pedig leginkább az okozhat fejtörést, hogy kiválasztottjai helyzetet is alig tudtak kidolgozni a találkozón.

A klub válogatott védője, Szolnoki Roland szerint a mai remek lehetőség arra, hogy a hétvégi vereséget feledtessék, megmutassák, továbbra is nagyon jó csapatot alkotnak „A Honvéd elleni bajnoki szezonnyitónk egyáltalán nem úgy sikerült a hétvégén, ahogy azt szerettük volna. Szerdán azonban máris itt a lehetőség, hogy bebizonyítsuk magunknak és a szurkolóknak is, hogy továbbra is nagyon jó csapat a Vidi. A walesi csapat ellen csakis a továbbjutás lehet a célunk. Szeretnénk kettős győzelemmel, magabiztosan továbbjutni, és ezért mindent meg is teszünk a pályán.”

A székesfehérvári találkozó 20.30-kor kezdődik, az M4 Sport közvetíti, a játékvezető a litván Nerijus Dunauskas lesz.