2024. május 8., szerda

A múltat megértve tekintünk a jövőbe

Aleksandar Vučićtyal tárgyalt Pásztor István

Többek között gazdasági kérdések is napirendre kerültek hétfőn Belgrádban Aleksandar Vučić szerb kormányfő és Pásztor István, a Tartományi Képviselőház elnökének, a Vajdasági Magyar Szövetség elnökének találkozóján. Amint arról a kiadott közleményben beszámolnak, a miniszterelnök tájékoztatta Pásztort a szerbiai gazdasági helyzet kapcsán készült legfrissebb felmérések részleteiről, a pénzügyi helyzet rendezése érdekében tett erőfeszítések eredményeiről, továbbá az alapvető makrogazdasági mutatók alakulásáról.

A megbeszélés során megvitatták a legfontosabbnak számító infrastrukturális projektumokat, különös tekintettel azokra, melyeket részben vagy teljesen Vajdaság területén valósítanak majd meg. A kormány sajtóirodája által kiadott beszámolóban hozzátették: a tartomány polgárainak mindennapjait meghatározó egyéb kérdéseket is érintettek a tárgyalás folyamán.

A találkozó során Pásztor István a vasúti és közúti hálózat felújításának fontosságát hangsúlyozta, mely, mint mondta, az emberek közötti gyorsabb összeköttetést, a beruházások számának növekedését és ezáltal az életszínvonal növekedését eredményezi.

Vučić és Pásztor egyetértett abban, hogy a szerbség és a magyarság közötti kapcsolatok felfelé ívelnek az utóbbi időben, s hogy a két nép, megértve a múlt történéseit, közösen tekint az európai jövőbe a lehető legjobb kapcsolatok megvalósítását kívánva.