2024. április 26., péntek

A tartalék a kezdőember

Pontosan az történt, amit feltételeztünk, Bogdan Obradović kapitány ugyanis az utolsó pillanatban Filip Krajinovićnak szavazott bizalmat, így a 23 éves zombori játékos nyitja meg ma Leonardo Mayerrel Buenos Airesben a Davis-kupa Argentína–Szerbia negyeddöntőjét. Krajinović jó formában van, hisz a múlt héten challengert nyert, és visszajutott a 100 legjobb közé, míg az eredetileg második játékosként kezelt Dušan Lajović pályafutása e pillanatban lejtőn van. Krajinović besorolásához az is kellett, hogy előbb Janko Tipsarević lemondja a válogatottságot, így az a szokatlan helyzet állt elő, amikor a tartalék a kezdőember. A mérkőzés ma közép-európai idő szerint 16 órakor kezdődik, a nap második egyénijében pedig Daniel Orsanic argentin kapitány cseréjét követően Federico Delbonis lesz Viktor Troicki ellenfele. A kapitányok a szombati párosra a Berlocq, Schwatzman és Lajović, Zimonjić duókat jelölték. A negyeddöntőben Nagy-Britannia Londonban fogadja Franciaországot, Darwinban az ausztrálok a kazahokat látják vendégül, míg a Belgium–Kanada meccs színhelye Oostende lesz.

Az idei sorozattal kapcsolatban az is érdekes, hogy a világranglistán első csehek és a címvédő svájciak az 1. fordulóban kiestek, és őszre a bennmaradásért játszanak a zónatornák legjobbjaival, míg a 6. helyezett Spanyolország a hétvégén Vlagyivosztokban az oroszok vendége.

A bukaresti női tornán Aleksandra Krunić mindössze 68 perc alatt könnyen győzte le két hét leforgása alatt másodszor is az olasz veterán Roberta Vincit. A szerb teniszező, aki a naprakész listán már megelőzte Bojana Jovanovskit, és Szerbia hármas számú teniszezője lett, a negyeddöntőben a 24 éves és a ranglistán 87. szlovén Polona Hercoggal vívja első egymás közötti meccsét. A poznańi challengeren Peđa Krstin nyert az ausztrál Jason Kubler ellen, már csaknem 30 helyet javított a ranglistán, s ma a negyeddöntőben a tapasztalt moldvai Radu Albottal vív meg. Nyert az amerikai Stockton ITF-tornáján Jovana Jakšić is, és a 2. fordulóban az amerikai szabadkártyás Danielle Laóval játszik.

NEWPORT. – A férfitorna 2. fordulójában: Querrey–Brown 2:6, 6:4, 3:4 – félbeszakadt, Sock–Lacko 3:6, 7:6, 6:4, Karlović–Zsaziri 6:4, 7:6, Ito–Johnson 6:4, 6:4.

BUKAREST. – A női torna 1. fordulójában: Dulgheru–Zsang 3:6, 6:4, 6:4, Cirstea–Karatancseva 6:2, 6:2, 2. forduló: Krunić–Vinci 6:1, 6:1, Schmiedlová–Allertova 6:1, 6:2, Hercog–Tig 6:0, 6:2.

BÅSTAD. – A női torna 2. fordulójában: Barthel–Zanevska 6:0, 6:0, Strýcová–Rogyina 6:4, 6:1, Koukalova–S. Williams – küzdelem nélkül, Peterson–Siniaková 7:5, 7:6, Putinceva–Lim 6:0, 1:6, 6:2.

POZNAŃ. – A challenger 2. fordulójában: Krstin–Kubler 7:6, 2:6, 7:5.

KRAMSACH. – A futures 2. fordulójában: Zekić–Partl 6:1, 6:1, Milojević–Pichler 6:2, 6:2.

STOCKTON. – A női ITF-torna 1. fordulójában: Jakšić–Bellis 6:4, 6:1.