2024. május 10., péntek

Bangkokban szánkózni is lehet már

Tíz éve Ski Dubai néven nyílt meg a világ első, sivatagi körülmények között épített fedett síközpontja az Egyesült Arab Emírségek fővárosában. Két évvel ezelőtt London polgármestere ígért a stratfordi városrészbe hasonló terveket 22 000 négyzetméteres valódi hóval borított alapterületen – külön pályákkal a síelőknek, a hódeszkásoknak és a szánkózóknak.

Július 1-jén pedig a forró Bangkokban nyílt meg egy szánkózásra és hógolyózásra alkalmas hely. A fedett hóbirodalomban így azok is megtapasztalhatják, milyen érzés hulló hópelyhek alatt korcsolyázni, akik idáig csak a híradásokban láthatták azt. Még akkor is, ha a hulló hó csak ügyesen formázott műpehely.

A Hóváros vidámpark a trópusi éghajlatú thaiföldi főváros legnépszerűbb és legújabb látványossága, amely Délkelet-Ázsia legnagyobb fedett havas élménycentrumának számít. A háromezer négyzetméteres téli birodalom a Gateway Ekamai bevásárlóközpont ötödik emeletén kapott helyet. Területének nagy részét harminc-negyven centis műhóréteggel borították, a korcsolyapálya melletti üzletsoron pedig csupa japán étterem és tradicionális japán tematikájú üzlet sorakozott fel. A tervek szerint további iglukat építenek, és ha lesz elég érdeklődő, akkor hamarosan sílécek is bérelhetőek lesznek.