2024. április 27., szombat

Magyarok kenyere – búzaadományok begyűjtése

A Vajdasági Agráregyesületek Szövetsége (VASZ) az idén is megszervezi Vajdaságban a Magyarok kenyere program keretében a búzaadományok begyűjtését. A vajdasági gazdaszervezetek segítségével a búzaadományok begyűjtése folyamatos lesz 2015. augusztus 1-jéig. Azok a termelők, akik nem tudják a megadott napig leadni adományaikat a helyi gazdaszervezeteknél, megtehetik augusztus 1-jén 8 és 12 óra között Zentán, a Dózsa György 34. szám alatt.

A felajánlott búzát egy helyi malomban fogják a szervezők lisztre cserélni, amelyet a begyűjtés helyén fognak felhasználni, és szimbolikusan csak egy zsák mennyiséget visznek át Magyarországra az összeöntés ünnepére. Ezt a hagyományos népünnepélyt az idén augusztus 16-án szervezik meg a mohácsi Szent Miklós vízimalomban.

Az adományokból a VASZ elnökségének határozata alapján a gyermekekkel foglalkozó intézményeket, az óbecsei, a dreai, a hajdújárási Lurkóházat, a szabadkai Kolevkát és a Vajdasági Nagycsaládosok Egyesületén keresztül azokat a családokat szándékozzák támogatni, akik erre ténylegesen rászorulnak.

A felajánlásokkal és a Magyarok kenyere program aktivitásaival kapcsolatban információt Zsoldos Brigittától, a szövetség irodavezetőjétől kaphatnak, elérhetősége: 024/817-008 (minden hétköznap 8–13 óráig) vagy 062/800-6536.