2024. április 27., szombat

Sztapáron ismeretlenek tíz hektár napraforgót tettek tönkre

Egyetlen éjszaka alatt földbe taposták Branko Abić gazda tízhektáros napraforgóvetését. A földműves előző este még épségben hagyta ott a parcellákat, másnap reggelre valakik az utolsó szálig megsemmisítették a növényeket, amivel tetemes kárt okoztak a tulajdonosnak. Abić elmondása szerint az érintett földterület és a rajta álló tanya két évszázada családja tulajdonában áll, és biztos abban, hogy se ő, se ősei senkinek nem tettek semmi rosszat, ami ilyen vandál cselekedetre késztetett volna bárkit is.

A gazda értesítette a rendőrséget, az hivatalból elvégezte a helyszínelést, majd egy nyomozó is kiszállt, és lefényképezte a pusztítás után maradt nyomokat.

– Legalább öttonnás hozamot vártam hektárjáról, most pedig növény sincs a földemen. Magam is félek, és aggódom a családomért ez a tett után, hiszen nem vagyok újgazdag, akinek bárki szemére vethetne akármit, hanem csupán egy egyszerű paraszt. Már attól is félek, hogy ráadásul mérget is szórtak a szántóra, ezért elemzésre adom a talajmintákat – panaszolta a károsult.