2024. április 27., szombat

Nyári programok a fiataloknak

A szabadkai Ifjúsági Iroda a következő hetekben is gondol a fiatalokra

A város Ifjúsági Irodája a nyári szünet alatt is programokkal várja a fiatalokat, ezeket az önkormányzat is támogatja. Dejana Baltes, az Ifjúsági Iroda koordinátora elmondta, programjaik edukációs, pszichológiai, kreatív és sportjellegű aktivitások lesznek, s mindegyik ingyenes.

– A sétaerdőben július 9-től minden csütörtökön 18.30-tól aerobik karate órákat, július 14-től kezdődően pedig minden kedden 17 órától jógaórát tartunk. Az Ifjúsági Irodában július 8-án 18 óra kezdettel német nyelvműhely kezdődik, melyet egy nálunk vendégeskedő németországi önkéntes tart, ez egy öthetes tanfolyam lesz, és szerdánként kerül sor a találkozásokra. Ugyanezen a napon 11 órától a városháza kék termében tájékoztatót tartunk az ifjúsági szervezetek számára az önkéntességi projektumokra való pályázattal kapcsolatban – tudtuk meg.

A koordinátor a további programokról elmondta, Japán Szabadkán elnevezéssel július 25-én 11 órától manga képregényrajzoló műhelyt tartanak az Ifjúsági Irodában, majd augusztus 5-én 18 óra kezdettel a Lifka Sándor art moziban sor kerül a Ponyo című animációs film vetítésére, ezt követően pedig lesz egy beszélgetés a japán kultúráról. Az élet eltorzult tükörképe nevet viseli a prevenciós programjuk, melynek keretében a Lifka Sándor moziban július 29-én 18 órai kezdettel levetítik a Candy című filmet, ezt követően pedig egykori drogfüggők mesélnek szenvedélyükről. Augusztus 12-én lesz a nemzetközi ifjúsági nap, melynek keretében a Raichle Ferenc parkban lesznek programjaik 18 órától.

Jelena Vujačić, az iroda szakmunkatársa még hozzátette, a nyár folyamán pszichológiai műhelyt is tartanak, mely július 8-án 18 órakor indul az iroda helyiségeiben, s ennek keretében a 15 és 21 év közötti fiataloknak tartanak csoportos foglalkozásokat, melyek célja az önbizalom növelése, a kommunikáció fejlesztése, a konfliktusok kezelése.

Jovana Ilić, az iroda nevében pedig a nemzetközi sporteseményeken való önkénteskedésről tett említést. Mint mondta, július 6-a és 12-e között kerül megrendezésre az Arany kesztyű ökölvívó bajnokság, augusztus 2-a és 10-e között pedig a Kadét Birkózó Európa-bajnokság, melyekre várják a fiatal önkéntesek jelentkezését, akik szeretnének segíteni a szervezésben, a versenyzők és csapatok informálásában, illetve szeretnek barátkozni, és szívesen csiszolnák nyelvtudásukat. A feltétel, hogy a jelentkező legalább egy idegen nyelvet beszéljen.

A fiatalok a nyári programokkal kapcsolatban egyéb tájékoztatást az 558-384-es telefonszámon kaphatnak, illetve látogassanak el a kzm.subotica.rs internetes oldalra.