2024. április 26., péntek

Sportfelszerelés az iskoláknak

A SuTeam felhívására nagyon kevesen jelentkeztek

Négy szabadkai általános iskola is gimnasztikai sportfelszereléssel gazdagodott a SuTeam Polgári Egyesület jóvoltából, akik egy holland alapítványnál pályáztak a sporteszközökre.

Vjekoslav Ostrogonac, a város sporttal és ifjúsággal megbízott tanácsosa elmondta, a városnak a korábbi években is jó együttműködése volt az egyesülettel, s reményét fejezte ki, hogy ez folytatódni is fog, hiszen a SuTeam a legkisebbek körében igyekszik népszerűsíteni a sportot, azzal a céllal, hogy a későbbiekben az életük szerves része legyen a sport és a mozgás.

Srđan Dakićtól, a SuTeam tagjától megtudtuk, a holland alapítvány, amelyiktől az adomány érkezett, a gyermek sporttevékenységének fejlesztésével foglalkozik, s vállalták, hogy minden szabadkai általános iskolának küldjenek sportfelszerelést, de mint hozzátette, őszinte sajnálatára a felhívásra csupán négy iskola jelentkezett, ők pedig már meg is kapták az adományt.

– A csomag tartalmaz többek között tornaszőnyegeket, labdákat, hálókat, dobbantót, bakot, párhuzamos korlátot, tornagerendát, lovat, svédszekrényt. A négy iskolán kívül a sportfelszerelésekből juttatunk a szabadkai autistákat segítő egyesületnek és a Partizan Gimnasztikai Társaságnak, a belgrádi Testnevelési és Sportegyetemnek és a belgrádi Sokol Egyesületnek. Reméljük, ha a jövőben lesz ilyen akció, a többi iskola is él majd a lehetőséggel – tette még hozzá.

Mint elhangzott, a szabadkai általános iskolák lehetnének sokkal jobban is felszereltek tornaszerekkel, illetve elég régi gimnasztikai felszereléssel rendelkeznek, ezért is nagy kár, hogy csak kevesen használták ki az alkalmat, hogy ezen a téren megújuljanak.

Siniša Repija, az egyesület tagja a SuTeam Sportiskoláról elmondta, hat éve léteznek, s jelenleg mintegy százhúsz tagjuk van.

– A sportfoglalkozásokat első körben az óvodás, azaz a 3,5–7 éves gyerekeknek tartjuk, akiknek ezt követően lehetőségük van folytatni nálunk az edzéseket a labdarúgás és röplabda terén, vagy a nekik való sport felé irányítjuk őket. A város eddig több akciónkat is támogatta, s reméljük, hogy a jövőben sem lesz ez másként, továbbra is igyekszünk a legkisebbek körében népszerűsíteni a sportot és magasabb szintre emelni azt.