2024. április 27., szombat

Megkezdődött a körforgalom építése Óbecsén

(Fotó: Fehér Rózsa)

(Fotó: Fehér Rózsa)

Az Újvidék és Törökbecse irányából Óbecsére vezető utak találkozásánál a munkagépek már előkészítették a terepet, és kihelyezték a munkálatokra figyelmeztető – ottjártunkkor még letakart – közlekedési táblákat is –, ezzel tulajdonképpen megkezdődött Óbecse első körforgalmának a megépítése.

A projektdokumentáció kidolgozását a Putevi Srbije Közvállalat vállalta magára, és a megépítés költsége (csaknem 35 millió dinár) is az ő költségvetésüket terheli. Óbecse önkormányzata 4,7 millió dinár banki kölcsönt áldoz erre a célra, ebből a pénzből a közvilágítást és a vízelvezetést kell megoldani. Óbecse első körforgalma a szakértők szerint nemcsak rendezettebbé teszi a környezetet, de a kockázatok csökkentésével a közlekedés is biztonságosabb lesz.

A munkálatok kivitelezője a šabaci Jugokop-Podrinje vállalat és az újvidéki Bačkaput. A Putevi Srbije a Magyar Szó érdeklődésére közölte: kedden érkezett meg az építésügyi, közlekedési és infrastrukturális minisztérium jóváhagyása a munkálatokat jelző táblák kihelyezésére, a kivitelező így most már hozzáláthat az építkezési munkálatokhoz. A körforgalom megépítését 89 nap alatt kellene befejezni.