2024. április 27., szombat

Zene, aratóünnepség, főzőverseny…

Ma kezdődött az Ada-napi rendezvénysorozat

Ada község napja alkalmából az önkormányzat, a községi idegenforgalmi szervezet és a törökfalui helyi közösség szervezésében július 2. és 5. között, vagyis mától vasárnapig rendezvénysorozatot tartanak Adán és Valkaisoron.

Ma a helybeliek ingyenesen léphetnek be az adai strandfürdőbe. A képviselő-testület ezen a napon 12 órától tartotta a községházán a díszülését, amelyen átnyújtják a községi kitüntetéseket az idei díjazottaknak.

Holnap, pénteken 14 órától kirakodóvásár nyílik az adai sétányon. Az Adart, az adai nyugdíjasok és az Első Helyi Közösség Hagyományápoló és Kézimunkacsoportja pedig közös kiállítást tart 16 órától a helyi általános iskola tornatermében. A szabadtéri színpadon 18 órától zenés-táncos műsor kezdődik, amelyen fellépnek a New Ada Dance, a Venus és a Midnight táncklub tagjai. Majd 20.30-tól ugyanitt kerül sor a Szerbia Európa ritmusában tehetségkutató gyermekrendezvényre és versenyre.

Szombaton 8 órától rendezik meg a 18. aratóünnepséget Valkaisoron, Adán pedig 9 órától felvonulnak a mazsorettek és a dobosok, majd a nap folyamán az asztaliteniszklubban asztalitenisz-torna, a rekreációs központban labdarúgó-, tenisz- és kézilabdameccsek, valamint íjászverseny várja az érdeklődőket, az Arankán pedig horgászverseny. A helybeli fiatal képzőművészek tárlata (Moholy-Nagy László – Omázs) 10 és 19 óra között tekinthető meg a könyvtár galériájában. Az adai sétányon 13 órától kirakodóvásár lesz, majd 15 órától játékpark és arcfestés várja a gyereket, a katolikus templom mellől 15 óráttól pedig fiákeres kocsikázásra indulhatnak és pónin lovagolhatnak a helybeli felnőttek és gyerekek. A szabadtéri színpadon 15 órától népzenei műsorra kerül sor, amelyen fellépnek: a tamburazenekar, az Aranykapu ME, a Vadvirág HK, a Novak Radonić ME és a Stevan Sremac SZA tagjai. A helyszínen 19.30-tól a Baraparty együttes, majd 21 órától Török Tilla és testvérei, Török Flóra és Török Dancsó Ádám koncertezik. Az adai strandfürdőben 22 órától zenés rendezvény lesz.

Vasárnap 9 órától az adai rekreációs központban gyerekek részére 10 éves korig teniszversenyt tartanak. Az adai Tisza-parti strandon 9 órától főzőverseny és szórakoztató műsor várja az érdeklődőket. A verseny eredményhirdetése 15 órakor lesz. A helyszínen egész nap élő zene szól az Akusztikus Trauma Band és az Adai Bohém Fiúk zenekarok előadásában. Továbbá ingyenes óriáspalacsinta, lángos és pálinka várja a vendégeket. A szervezők versenyt hirdetnek pálinka, sütemény és sátordíszítés kategóriában is. A gyerekeknek pedig palacsintasütő és palacsintaevő versenyt szerveznek, de lesz malac-, nyúl- és halfogó verseny is. 17 órától strandröplabda-versenyt is tartanak az adai strandon, ahonnan 10 és 19 óra között sétahajó indul a Tiszán az érdeklődők részére.