2024. április 26., péntek

Vasárnap Mosolytenger Zentán

Hatodik alkalommal szervezi meg a zentai Ci-Fi Civil Központ a Népkertben a Mosolytenger gyermekfesztivált. Vasárnap (holnap) 14-től 20 óráig tart a rendezvény, változatos, érdekes és hasznos programot kínálva a gyerekeknek.

A fesztiválra a belépés ingyenes, s a gyerekek az összes játékeszközt szintén ingyenesen használhatják. Sőt, a játékokért garasokat tudnak nyerni, amelyeken a Fabatka boltban a legkülönbözőbb édességeket és kisebb ajándékokat tudnak vásárolni.

A színpadi műsorból Pepi Bohóc és Társainak csintalanságai, Füredi Nikolett mesés dallamai és a Kiskalász zenekar koncertje emelhető ki. A bábozós sarokban óránként bábelőadások tekinthetők majd meg.

A korábbi évek játékhelyszínei továbbra is jelen lesznek, de most már összesen 170 játékkal várják a szervezők a fesztiválra látogató gyerekeket. Lesz Középkori falu, Csodák palotája, Táblajáték birodalom, Varázslatos cirkuszi akadémia, Logikai sarok, Állati móka, Zöld sziget (arcfestéssel), Kézművesfalu s persze a kicsiknek Babaváros. Rengeteg mozgásos játék, a tavalyinál még több trambulin és ugrálóvár s persze lovaglási lehetőség várja a gyerekeket.

Az idei rendezvény különlegessége lesz a Vitéz László bábjáték-automata, a Motoklub Freedom bemutatóhelyszíne, az Ópusztaszeri Nemzeti Történeti Emlékpark jurtás foglalkozása, a vizes medencében óriáslabdában való pörgés, valamint a mászófal, kötélpályán való lecsúszási lehetőséggel.

A fesztivál napján a Népkert területén lévő városi (kék) medencében a látogatók kedvezményesen tudnak fürdeni (egy belépőjeggyel két személy beléphet).

A szervezők felhívják a figyelmet, hogy a nagy látogatottság miatt a Népkert környékén nehezen lehet majd személygépkocsival parkolni, ezért javasolják, hogy a látogatók már a Népkerttől mindössze pár száz méterre lévő városközpontban parkolják le autójukat.

A fesztivál területén külön épületben pelenkázási és szoptatási lehetőség is lesz. Javasolják a családoknak, hogy vigyenek magukkal pokrócot, hiszen a Népkert hatalmas, s a fesztivál területén kívül is a füvön szabadon tudnak pihenni családjukkal.