2024. április 18., csütörtök

Vakáció, a nyolcadikosoknak záróvizsga

Az általános iskolásoknak pénteken volt az utolsó tanítási napjuk, és megkezdődött a nagyon várt vakáció. A középiskolások még egy hétig mennek iskolába.

A nyolcadikosok számára már május 29-én befejeződött a tanév, ők már javában készülnek a záróvizsgára. Hétfőn 10 órától anyanyelvből, kedden matematikából tesznek kisérettségit, szerdán pedig az ún. kombinált tesztet töltik ki. Újdonság, hogy a teszteken teljesen ismeretlen feladatokat kell megoldaniuk, vagyis olyanokat, amelyek nem szerepeltek a felkészülést segítő feladatgyűjteményben.

Idén is maximálisan 100 pontot érhetnek el a diákok a záróvizsgán és az általános iskolai eredmény alapján, azzal, hogy idén változott a pontok aránya: ez évben mindhárom teszten maximálisan 10-10 pontot érhetnek el, az általános iskolai eredmény pedig legtöbb 70 pontot jelenthet a lehetséges 100 pontból.

A záróvizsga előzetes eredményeit 19-én teszik közzé, a végleges eredményeket pedig 25-én. A kívánságlistákat június 26-án és 27-én adják le a nyolcadikosok, a diákok beosztása a kiválasztott középiskolák és szakok alapján július 5-én történik, az iratkozás pedig 6-án és 7-én lesz.