2024. április 26., péntek

Ezer segélycsomag Ukrajnába

Csaknem ezer segélycsomagot osztott ki Ukrajna három városában a magyar Ökumenikus Segélyszervezet, ezzel háromszor ennyi nélkülözőt támogatva – közölte az MTI-vel szombaton a jótékonysági szervezet.

Mint írják, az elmúlt két hétben Kijevben, Dnyipropetrovszkban és Beregszászon adtak át segélycsomagokat a harcok következtében elmenekült családoknak, Kárpátalján pedig az elhúzódó válság miatt nehéz helyzetbe került idős embereknek, illetve olyan családoknak, amelyekben a családfenntartó katonaként szolgál/szolgált. Az akciót 15 millió forinttal támogatta a külgazdasági és külügyi tárca, valamint Magyarország kijevi nagykövetsége.

A segélyszervezet azt közölte, 996 darab, egyenként 40 kilogrammos élelmiszer- és higiéniás egységcsomagok majdnem felét beregszászi lakosok kapták. A segélyáru olajat, száraztésztát, lisztet, cukrot, hajdinát, rizst, sűrített tejet, búzadarát, margarint, teát, ételízesítőt, sárgaborsót, hús-, hal-, babkonzervet, kekszet, levesport, illetve mosóport, szappant, sampont, mosogatószert, fertőtlenítőt, tusfürdő és fogkrémet tartalmazott.

Az akció az Ökumenikus Segélyszervezet által Ukrajnában működtetett, eddig 200 millió forintnyi adományt kiosztó program része.