2024. április 27., szombat

Környezetvédelmi világnap és szecessziós játszóház a Szabadkai Városi Múzeumban

A környezetvédelmi világnap alkalmából ma a Szabadkai Városi Múzeumban megnyílik a Naša radost Iskoláskor Előtti Intézmény és a Múzeum által közösen kiírt „Az erdő és én” című rajzpályázatra beérkezett munkákat bemutató tárlat. A pályázat témáját a „Szecesszió és természet” című vendégtárlat ihlette, s a beérkezett 115 gyermekrajz e tárlat keretében kerül bemutatása három héten át. A megnyitó után, a pályázaton résztvevő gyerekek a múzeum tárlataiban különféle játszóházakban vehetnek részt. A 4 és 7 év közötti korosztály színes munkáit a következő összetételű bírálóbizottság nézte át: Szalma Viktória és Emil Kadirić képzőművészek, Violeta Odri Vrcelj pedagógus és Ljubica Suturović óvónő a Naša radost IEI  képzőművészeti szakmunkatársa, valamint Ljubica Vuković Dulić, a Szabadkai Városi Múzeum művészettörténésze. A tizenkét díjazott rajz, illetve festmény, alkotói és az azokat felkészítő óvónők névsora: Barna Márk és Tóth Kiss Bence, Gyurcsik Katalin óvónő, Barabaš Lana, Kovács Anikó óvónő, Ana Kostić, Edin Tahiri és Lena Vujačić, Dijana Burnać és Aleksandra Radić óvónők, Lena Perčić, Ana Pertet i Livia Tričko Stantić óvónők, Dimitrije Dragojević, Kmezić Aleksandra és Kolar Tanja óvónők, Luka Arsenić és Nikola Gligorić, Biljana Pilipović és Magdalena Vujević óvónők, Jovana Šustran, Vanja Zelić, Ivona Miljački, Biljana Mamužić és Sandra M. Sarić óvónők.

A Szabadkai Városi Múzeum a Naša radost Iskoláskor Előtti Intézmény közreműködésével, a fenti programon kívül, A szecesszió világnapja alkalmából, június 11-én, 18 órai kezdettel megismétli az Otthonom szívében a szecesszió dobog elnevezésű műhelymunkát családok számára.

A szervezők kérik az érdeklődőket, hogy részvételi szándékukat előre jelezzék a 024-555-128-as telefonszámon. A műhelymunka előkészítői és kivitelezői: Biljana Pilipović óvónő-képzőművészeti specialista és Violeta Vrcelj Odri pedagógus, a Naša radost Iskoláskor Előtti Intézmény munkatársai, valamint Bába Anikó múzeumpedagógus, Ljubica Vuković Dulić és Ninkov K. Olga művészettörténészek, a Szabadkai Városi Múzeum munkatársai. Az első ilyen műhelymunka május 15-én a Család Nemzetközi Napján lett megtartva és nagyon sikeresnek bizonyult.