2024. április 26., péntek

Új orvosok és röntgentechnikus

Az Adai Egészségházban zökkenőmentes az ellátás

Március végén miniszteri jóváhagyással az Adai Egészségház új dolgozókat, három orvost és egy főiskolát végzett röntgentechnikust vett föl állandó munkaviszonyba – jelentette be dr. Balog András szülész-nőgyógyász szakorvos, az intézmény igazgatója. Az elmúlt évben ugyanis több orvos távozott az egészségházból, ahol így orvoshiány alakult ki. Az intézmény két röntgentechnikusát pedig egészségügyi okokból kizárták a sugárzónából, emiatt hónapokon keresztül kénytelenek voltak a szomszédos intézményekből meghatározott időre röntgentechnikusokat alkalmazni.

– Rövid előkészületek után ezek az orvosok már elfoglalták a munkahelyüket. Ez olyan változást hozott az egészségház és a község életében, hogy most már Adán is folyamatosan, délelőtt és délután is két-két választott orvos rendel, név szerint: dr. Pintér Anita, dr. Bata Alexander Eszter, dr. Adriana Konjović és dr. Irena Stevanović – közölte dr. Balog András. – Kérném a lakosokat, hogy újra válasszanak orvost. A jövőben ezek az orvosok rendszeresen elérhetőek lesznek, ezért igyekezzenek lehetőség szerint folyamatosan a választott orvosukhoz járni. A röntgenosztályon is jelen van a főiskolát végzett röntgentechnikus, aki folyamatosan veszi át a munkát, ami a jövőben zökkenőmentes röntgenellátást nyújt a község lakosai számára.

Az igazgató továbbá beszámolt arról, hogy április 26-ától 28-áig lezajlott az akkreditációs bizottság részéről a külső értékelők látogatása, akik teljes egészében átvizsgálták az intézmény minőségi szintjeit. Az egészségügyi intézményben az elkövetkező egy-két hétben számíthatnak az eredményre. Dr. Balog András bizakodó, a visszajelzések alapján arra következtet, hogy legalább három évre megkapják az új minőségi tanúsítványt. Elmondta, hogy a látogatás alkalmával a külső értékelők megkérdezték a pácienseket is, akik készségesen együttműködtek.