2024. április 26., péntek
TENISZ

Nisikori ellen is három játszmában nyert Đoković

Harmadik mérkőzésén is három játszmára kényszerült a római 1000-es tenisztornán a világelső Novak Đoković, ám ahogy Nicolas Almagro és Thomaz Bellucci ellen, a japán Nisikori Kejjel szemben is győzelmet ünnepelhetett a végén. A szerb teniszező az első szettben négy breaklabdából egyet kihasznált, a másodikban azonban csak Nisikorinak volt lehetősége elvenni ellenfele adogatását, amihez egy breaklabda elég is volt neki. 1:1-es játszmaállásnál Đoković egyre jobban belendült, az utolsó szettben kétszer is elvette ellenfele adogatását, és végül magabiztosan nyerte meg a negyeddöntőt. Az elődöntőben ellenfele a belga David Goffin lesz, aki David Ferrert fektette két vállra. A másik ágon a Tomaš Berdychet búcsúztató Roger Federer ellenfele a Nadal–Wawrinka mérkőzés győztese lesz. A nőknél az egyik ágon Simona Halep és Petra Kvitová játssza az elődöntőt, a másik ágon a selejtezőből indult Darija Gavrilova a Sarapova–Azarenka párharc győztesével vív majd meg.

Az üzbegisztáni Szamarkandban véget ért a challenger, amelyen a zentai Györe László Peđa Krstinnel az oldalán döntőt játszott, de a Szergej Betov/Mihail Elgin fehérorosz–orosz páros föléjük kerekedett.

A horvátországi Bolban zajló futures tornán Miljan Zekić bejutott a fináléba, ahol a belga Yannick Mertens lesz az ellenfele. Ugyanitt a párosok versenyében a Borsos GáborGödry Levente magyar duó diadalmaskodott.

RÓMA. – A férfitorna 3. fordulójában: Berdych–Fognini 6:3, 3:6, 7:6, Nisikori–Troicki 6:4, 6:3, Đoković–Bellucci 5:7, 6:2, 6:3, negyeddöntő: Ferrer–Goffin 6:2, 4:6, 6:3, Federer–Berdych 6:3, 6:3, Đoković–Nisikori 6:3, 3:6, 6:1. Nők, egyéni, 3. forduló: Azarenka–Begu 6:4, 5:7, 6:1, negyeddöntő: Halep–Dulgheru 6:1, 6:0, Suárez-Navarro–Kvitová 6.3, 6:2, páros, 3. forduló: Babos/Mladenović–Mattek-Sands/Šafářová – feladás.

SZAMARKAND. – A challenger páros döntőjében: Betov/Elgin–Györe/Krstin 6:4, 6:3.

BOL. – A futures elődöntőjében: Zekić–Krawietz 6:7, 7:6, 6:4, páros, döntő: Borsos/Gödry–Beran/Kalovelonis 6:4, 7:5. A női ITF-torna elődöntőjében: Gjorcseszka–Bukta 2:6, 6:2, 7:5.

DOBOJ. – A férfitorna negyeddöntőjében: Meis–Marković 6:2, 6:3.

AKKO. – A női ITF-torna elődöntőjében: Lankri–Totka 6:4, 6:4.