2024. április 26., péntek

Felújítják a Nagybecskerek–Újvidék közötti utat

Körforgalmakkal teszik biztonságosabbá a közlekedést (Fotó: Kecskés István)

Körforgalmakkal teszik biztonságosabbá a közlekedést (Fotó: Kecskés István)

A tervek szerint az idén elkezdődik a Nagybecskerek és Újvidék közötti út zsablyai elágazásig vezető mintegy 24 km-es szakaszának a felújítása. Ezt a minap megerősítették a belgrádi Útügyi Intézet képviselői is. Mint ahogy a nagybecskereki ismertetőjükön elhangzott, a szerbiai úthálózat felújítását a Szerbia Útjai közvállalat valósítja meg a Világbank, az Európai Beruházási Bank és az Európai Fejlesztési Bank 400 millió dolláros támogatása mellett. Ennek a projektumnak a részeként történik majd a Nagybecskerek–Újvidék út tönkrement szakaszának a felújítása.
A bejelentés szerint hamarosan kiírják a versenypályázatot és megtörténik a kivitelező megválasztása, akinek a munkálatok elvégzésére egyéves határidőt adnak. Az aszfaltburkolat teljes lecserélése mellett felújítják az útkereszteződéseket, amelynek keretében Nagybecskerek kijáratánál és a zsablyai útkereszteződésnél körforgalmat építenek ki az eddigi villanyrendőr helyére. Tervben van a határutak bekötése is.
Mint elhangzott, a felújított útszakasz műszaki feltételei megfelelnek az autóútra vonatkozó szabványoknak, de a járművek megengedett végsebessége továbbra is óránkénti 80 km marad.