2024. április 26., péntek

Útjavítás Kishegyesen

Megkezdődött egy kritikus utcaszakasz rendezése

A héten megkezdődött a Híd utca alsó, Krivaja felőli részének blokktörmelékkel való feltöltése. Ez a rész esős időben szinte teljesen járhatatlanná vált, az ide zúduló vízmennyiség miatt. A lakosság részéről számos panasz érkezett az illetékesekhez, ezekre most remélhetőleg megoldás születik. Mohácsi Zoltán, Kishegyes község alpolgármestere arról számolt be lapunknak, hogy önerőből kezdődött meg a helyzet rendezése.

– Kishegyesen az egyik legnagyobb gondot utcáink állapota jelenti. Rengeteg kérvény, kérés és észrevétel érkezik hozzánk a lakosok részéről, ami meglátásom szerint teljesen jogos. A faluban sok szilárd burkolattal nem rendelkező utca van, a zúzott kővel feltöltött utcák állapota pedig évről évre romlik. Mi folyamatosan dolgozunk azon, hogy javítsunk a helyzeten, idén blokktörmelékkel töltjük fel a legkritikusabb állapotban lévő utcákat. Nagyon fontosnak tartom megemlíteni, hogy mindezt önerőből tesszük, mert nagyon nehezen tudunk tartományi forrásokhoz jutni e célra. Ezért Kishegyes Község Telekrendezési és Útügyi Közvállalata a helyi közösséggel és a községgel karöltve, egymást segítve dolgoznak ezen a problémán – mondta el az alpolgármester. Meglátása szerint a Híd utca alsó része Kishegyes egyik legkritikusabb pontja volt, ahol nagy esőzések esetén járhatatlanok voltak az utak.

– A lakosok panaszai teljesen jogosak és megalapozottak, ezért azt mondom, hogy amikor csak tehetjük és találunk rá forrást, akkor dolgozni fogunk utcáink állapotának javításán. Ez a prioritási listánk élén szerepel, és nagyon optimista vagyok e téren. Remélem, hogy a feltöltések mellett egyes utcákban aszfaltozni is tudunk a közeljövőben – hangoztatta Mohácsi.

Az idei évben már sikerült az Arany János utca és a Kertsor egy-egy részét, valamint a Téglagyár utcát teljes hosszában és a Szurgyikot blokktörmelékkel feltölteni, számolt be lapunknak Szabó Ferenc, Kishegyes Község Telekrendezési és Útügyi Közvállalatának igazgatója.

– Kedden kezdődtek meg az előkészületek, s ma már folyik a Híd utca alsó részének törmelékkel való feltöltése. Ha ez meglesz, akkor Lovćenaci utcát is fel fogjuk tölteni. A lakosok részéről számos panaszt kaptunk, ezért vettük most sorra ezeknek az utcáknak a feltöltését – mondta Szabó. Ha ezen a részen befejeződnek a munkálatok, akkor ismét a blokktörmelék kitermelése fog következni. A tervek szerint még három kritikus helyszínt szeretnének rendezni az idén: a Kendergyár utcát, a Greiner Endre utcát és az Avar utcát, mondta el az igazgató, majd hozzáfűzte, hogy a munkálatok üteme a közvállalat költségvetésétől függ.