2024. április 25., csütörtök

A Nightwish, a Moby Dick és a Pokolgép is fellép a Hegyalja Fesztiválon

A 15 éves múltra visszatekintő Hegyalja Fesztiválon a felfrissült zenei line up mellett a „klasszikusokról” sem feledkezik meg, és olyan bandák lépnek majd fel, mint a Truckfighters, az At the Gates vagy a hazai mezőnyt erősítő Moby Dick és Pokolgép.

A Hegyalja Fesztivál megújult zenei választékkal és lenyűgöző látványvilággal, újjászületve érkezik Tokajra. Az ütősebb műfaj kedvelői a nemzetközi és hazai zenekarok legjobbjaira csapathatják, mint a Truckfighters, az At the Gates, az Architects, a Nightwish, a Pokolgép, az Insane, a Turbo, a Babel, a Moby Dick vagy a Zorall.

A több mint 30 éve már pályán lévő Moby Dick a rock műfaj egyik legnagyobb magyar képviselője. A mai napig aktív zenekar semmit nem vesztett korábbi erejéből és a tavalyi év végén megjelent dalaikon kívül a régebbi közönségkedvencek sem maradnak majd el Tokajon. Mentes Norbert, a banda gitárosa elmondta, nagyon várják, hogy 7 év után újra a Hegyalja Fesztiválon játszhassanak és a fiatalabb közönség is megismerje a zenéjüket. Idén 25 éves az Ugass kutya című albumuk, így erről a lemezről több dal is várható.

A hazai heavy metal klasszikusok megkerülhetetlen zenekara az 1980-ban alakult Pokolgép. A csapat basszusgitárosa, Pinyő elárulta, hogy a régebbi szerzemények mellett, a legújabb dalokból is játszanak majd.