2024. április 27., szombat
SZABADKA

Hat érem a kerékpározóknak

A Spartacus kerékpározói hat érmet nyertek a bonyhádi nemzetközi versenyen és az erdővégi szerbiai kupaversenyen. Bonyhádon két bronzérem volt a mérleg, ugyanis Fekete András (juniorok, 100 km) és Tóth Martin (fiatalabb serdülők, 25 km) is a dobogó harmadik fokára állhatott fel. A felnőttek 125 km-es versenyén Milan Dragojević a 8. helyen végzett, a juniorok között (100 km) Dario Nimčević az 5., Dimitrije Đolai Žarković a 10. lett, a serdülőknél (50 km) Kulcsár Dávid az 5., Pavle Mandić a 9., Nikola Skelić a 16., Tóth Ronald pedig a 20. helyen ért célba, a fiatalabb serdülőknél (25 km) Marko Bajić a 8., Kulcsár Ákos a 14., Fodor Teodor pedig a 18. helyen fejezte be a versenyt. Erdővégen Tóth Martin (fiatalabb serdülők, 27 km) az 1., a fiatalabb serdülők és a juniorok csapatban a 2., Nimčević pedig a juniorok (81 km) között a 3. helyen végzett. A juniorok között Fekete a 10., Žarković a 12., a serdülők között Kulcsár a 7., Mandić a 14., Skelić a 16., Jucha Csanád a 20. lett, a serdülők csapatban a 4. helyen végeztek, a fiatalabb serdülőknél pedig Bajić a 11., Kulcsár a 12., Fodor a 20. helyen ért célba. A Spartacus kerékpározói április 12-én a szlovéniai Ptujban szállnak nyeregbe.

A Spartacus röplabdázói az I. liga utolsó fordulójában 3:2-es vereséget szenvedtek Tárcsón, a Borac otthonában. A bajnoki címet az 53 pontos Niš szerezte meg, így a következő idényben a Szuperligában versenyezhetnek, a második helyen az 52 pontos Klek, a harmadikon 49 pontos Jedinstvo, a negyediken a 47 pontos Kosovska Mitrovica végzett. A Spartacus 43 ponttal az 5. helyen végzett. A második Klek minősítőt játszik a Szuperligába jutásért a požarevaci Mladi radnik csapatával. Az I. ligából az utolsó Užice esett ki.

A Spartacus Vojput kézilabdázói 21:21-es döntetlent értek el Kátyon a Jugović ellen a férfikézilabda-Szuperliga rájátszásának első fordulójában. A két csapat rendkívül harcias, a végletekig kiélezett mérkőzést vívott, amelyen a döntetlen igazságosnak mondható. A másik két mérkőzésen a kragujevaci Radnički hazai pályán kapott ki 31:29-re a šabaci Metaloplastikától, az újvidéki Vojvodina pedig 29:23-as győzelmet aratott a belgrádi Partizan felett. A második fordulóban a szabadkai együttes a Metaloplastikához látogat.

A Spartacus-Prozivka Vízilabdaklub volt a házigazdája a magyar területi bajnokság (2002-es korosztály) utolsó előtti fordulójának. A szabadkai csapat mind a négy mérkőzését megnyerte (Szolnok ellen 11:5-re, Csongrád ellen 9:3-ra, Szentes ellen 11:9-re, Hódmezővásárhely ellen 12:7-re), és átvette a vezetést a táblázaton. A zárótornát május 9-én Hódmezővásárhelyen tartják.

A Spartacus úszói sikeresen szerepeltek az újvidéki húsvéti versenyen, amelyen több mint 300 szlovéniai és szerbiai úszó vett részt. Aranyérmet Andrija Tepavac szerzett 50 mellen, Vanja Romić 50 gyorson és 100 vegyesen is ezüstérmet nyert, a harmadik helyen Csajkás Petra (100 mell), Nikola Koltin (50 mell) és Luka Dulać (50 pillangó) végzett.