2024. április 27., szombat

„Eladták volna a kislányt”

Nebojša Stefanović belügyminiszter értékelése szerint megtörténhet, hogy a pénteken elrabolt, majd nem sokkal később megtalált, kétéves kislányt az elkövetők el akarták adni. A feltételezések szerint az elrablással gyanúsított három francia állampolgár egy emberkereskedelmi hálózat tagjai, mondta Stefanović, majd köszönetet mondott francia kollégáinak az együttműködésért.

– A gyanúsítottak vallomása túlságosan sok ésszerűtlenséget tartalmaz. Gépkocsijuk eredetileg francia rendszámtáblájú, de a rendőrök román rendszámtáblákat is találtak náluk. Ezeket Romániában lopták el – magyarázta Stefanović.

A kétéves kislányt pénteken délután édesanyja karjai közül raboltak el Belgrádban. A rendőrség a bejelentést követően azonnal lezárta a Belgrádból kivezető utakat. Az emberrablókat a Belgrád–Sid autópályán felállított rendőrségi kordon állította meg. Az emberrablók egy francia rendszámtáblájú szürke BMW 5-ös típusú gépkocsival megpróbálták áttörni a kordont.

A letartóztatottak, egy idősebb férfi és nő, valamint egy fiatalabb nő, először azt mondták, hogy azért rabolták el a kislányt, mert nagyon hasonlít a fiatalabb nő gyermekére, akiért gyermekelhelyezési eljárás folyik Franciaországban az apával. A fiatal nő a szerbiai kislány elrablását követően Franciaországban DNS-vizsgálatot kezdeményezett volna, hogy bizonyítsa, a gyermek, akiért elhelyezési eljárás folyik, nem volt partnerének a gyermeke. Azt állították, hogy ezt követően visszahozták volna Szerbiába az elrabolt kislányt.