2024. április 27., szombat
PECESOR

Laptopokat és vetítőt hoztak a barátok Budapestről

A vajdasági származású vendégekben gyermekkori emlékeket idézett fel a pecesori látogatás (Fotó: Fehér Rózsa)

A vajdasági származású vendégekben gyermekkori emlékeket idézett fel a pecesori látogatás (Fotó: Fehér Rózsa)

A Budapesten működő Vajdasági Baráti Egyesület decemberben immár harmadszor tartott a magyar fővárosban jótékonysági Mikulás-estet, melynek teljes bevételét és az egyesület ezen felüli adományát – összesen közel 1,2 millió forintot – az idén az Óbecse községhez tartozó Pecesor óvodájának és iskolájának a felújítására és felszerelésére ajánlották fel a szervezők.

Az egyesület néhány tagja a napokban el is látogatott az óbecsei Samu Mihály Általános Iskola pecesori kihelyezett tagozatába, de nem jöttek üres kézzel: az egyesület által felajánlott laptop mellett a De Profundis Alapítvány jóvoltából még egy laptopot és egy vetítőt is hoztak az összevont tagozatokon tanuló alsós diákoknak. Simon Vilmos, az egyesület elnöke elmondta: amellett, hogy az adományoknak köszönhetően javulni fognak az oktatási körülmények, akciójukkal a vajdasági közvélemény figyelmét is szeretnék felhívni erre az elszigetelt parányi falura.

Mausz Olívia igazgatónő az egyesület tagjainak nemcsak az anyagi támogatásért és a bordásfalért, a tornaszőnyegért, a fehér táblákért mondott köszönetet, hanem azért is, hogy a falu kisdiákjai a meghívásukra decemberben eljuthattak Budapestre, ami egy életre szóló felejthetetlen élményt jelentett a számukra. A megmaradt pénzből az iskolaszünet alatt meszelést és padlócserét is terveznek Pecesoron.